Κυριακή, 29 Μαρτίου, 15:53
Αρχική inet Καθαρίστε το smartphone σας και προστατευτείτε από κορωνοϊό και γρίπη

Καθαρίστε το smartphone σας και προστατευτείτε από κορωνοϊό και γρίπη

κορωνοϊό Την επόμενη φορά που θα πάρετε το smartphone ενός φίλου σας για να δείτε κάτι, πρέπει να το σκεφτείτε καλά. Ειδικά, αυτή την περίοδο που είμαστε αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό και την εποχική γρίπη, που μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα. Αλήθεια, καθαρίζουμε αρκετά συχνά smartphone μας;

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν είναι και τόσο… καθαρό!

Το 18,5% δήλωσε ότι καθαρίζει το smartphone του μια φορά την εβδομάδα, ενώ το 14% δήλωσε ότι το καθαρίζει κάθε μήνα.

Ωστόσο, το συντριπτικό 60% παραδέχτηκε ότι δεν έχει καθαρίσει ποτέ το smartphone του. Το 7,4% δήλωσε ότι καθαρίζει το τηλέφωνο μόνο όταν αρρωσταίνει.

Το 2019, μια άλλη έκθεση έδειξε ότι το 88% των ενηλίκων χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του στο μπάνιο.

Το smartphone πηγαίνει παντού μαζί μας.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές πιάνουμε το smartphone με λερωμένα χέρια. Ή μπορεί να φτερνιστούμε ενώ κρατάμε το τηλέφωνο. Στη συνέχεια, μπορεί να το ακουμπήσουμε στο πρόσωπό μας για να απαντήσουμε σε μια κλήση. Έτσι μεταφέρουμε στο πρόσωπο ό,τι μικρόβια έχει πάνω το τηλέφωνο.

Όσο αηδιαστικό και αν ακούγεται, τα smartphones θα μπορούσαν να συγκριθούν με τα καθίσματα της τουαλέτας, όσον αφορά στα μικρόβια που κουβαλούν.

smartphone

Το μέσο smartphone έχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια (ανά τετραγωνική ίντσα) από το κάθισμα τουαλέτας.

Έχουν γίνει πολλές έρευνες σχετικά με το πόσο καθαρά είναι τα smartphones των χρηστών και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά και επικίνδυνα.

Ειδικά, αυτή την περίοδο, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη γρίπη και τον κορωνοϊό, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να μην παίρνουμε αψήφιστα το θέμα της καθαριότητας.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες δεν ξέρουν πώς να καθαρίζουν το τηλέφωνό τους σωστά και έτσι το αποφεύγουν για να μην χαλάσουν τη συσκευή.

Ακολουθούν κάποιες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το smartphone σας αποτελεσματικά, ώστε να προστατευτείτε από τον κορωνοϊό, τη γρίπη αλλά και από οποιαδήποτε άλλη μόλυνση.

γρίπη

Πώς να καθαρίσετε το smartphone σας;

Ύφασμα μικροϊνών: Αν θέλετε να καθαρίσετε την οθόνη του κινητού σας, επιλέξτε ένα νωπό πανί μικροϊνών αντί για χαρτοπετσέτες. Το ύφασμα αυτό δεν θα γρατζουνίσει την οθόνη σας, ενώ ταυτόχρονα θα απομακρύνει τα βακτήρια. Αυτή η μέθοδος δεν εξουδετερώνει τα βακτήρια, απλά τα διώχνει.

Τεχνολογίες καθαρισμού: Υπάρχουν πολλά προϊόντα καθαρισμού στο εμπόριο, τα οποία είναι κατάλληλα για ηλεκτρονικές συσκευές και οθόνες. Αυτά τα προϊόντα «σκοτώνουν» τα μικρόβια και δεν βλάπτουν τη συσκευή.

Καθαρίστε με βαμβακερά νωπά υφάσματα τα δύσκολα σημεία, όπως την υποδοχή των ακουστικών ή την υποδοχή της κάρτας μνήμης.

UV φωτισμός: Για βαθύ καθαρισμό, τα προϊόντα, όπως το PhoneSoap, χρησιμοποιούν υπεριώδεις ακτινοβολίες για να σκοτώνουν τα μικροσκοπικά βακτήρια.

Αντιβακτηριακά μαντηλάκια: Τα μαντηλάκια είναι αρκετά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των βακτηρίων. Ωστόσο, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε συνέχεια γιατί μπορεί περιέχουν βλαβερές ουσίες για την οθόνη.

Τι να αποφύγετε;

Σπρέι καθαρισμού παραθύρων: Μπορεί να νομίζετε ότι η οθόνη του smartphone μπορεί να καθαριστεί με τα καθαριστικά τζαμιών. Ωστόσο ορισμένες οθόνες μπορούν να χαλάσουν με αυτές τις χημικές ουσίες.

Χαρτί: Οι χαρτοπετσέτες μπορούν να γρατζουνίσουν τις εύθραυστες οθόνες smartphone.

Τρίψιμο με αλκοόλ / σπρέι: Το οινόπνευμα είναι κατάλληλο για απολύμανση, αλλά μπορεί να καταστρέψει τη συσκευή σας. Οι περισσότερες εταιρείες συνιστούν να αποφεύγετε αυτή τη μέθοδο καθαρισμού.

Προϊόντα καθαρισμού οικιακής χρήσης: Ένα σπρέι που υπόσχεται να σκοτώσει το 99% των βακτηρίων ακούγεται καλό, αλλά τα χημικά που περιέχει μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο smartphone σας.

Ξύδι: Ακόμα και αν αραιωθεί με νερό, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην οθόνη.

Αν θέλετε να αποφύγετε τον κορωνοϊό και οποιαδήποτε άλλα μόλυνση, καθαρίστε άμεσα τις συσκευές σας!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...