ΑρχικήinetFacebook, Google και Twitter μπορεί να αποσυρθούν από το Πακιστάν

Facebook, Google και Twitter μπορεί να αποσυρθούν από το Πακιστάν

Πρόσφατα το Πακιστάν, θέσπισε νέους, πιο αυστηρούς νόμους σχετικά με τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τους οποίους οι αρχές της χώρας θα μπορούν να ελέγχουν εκτεταμένα το περιεχόμενο σε πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων όταν είναι απαραίτητο. Αυτοί οι νόμοι ωστόσο, οδήγησαν πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες, όπως οι Google, Facebook και Twitter να ζητήσουν την κατάργησή τους.

Σύμφωνα με τους Κανόνες Προστασίας του Πολίτη του Πακιστάν, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων θα πρέπει να αφαιρούν οποιοδήποτε περιεχόμενο θεωρείται ακατάλληλο από τις αρχές εντός 24 ωρών. Οι πλατφόρμες πρέπει επίσης να εισάγουν εργαλεία για την αποτροπή ζωντανής ροής του online περιεχομένου, που σχετίζεται με την τρομοκρατία, τη ρητορική μίσους, τις ψεύτικες ειδήσεις, τον εξτρεμισμό και την υποκίνηση περιεχομένου.

Επιπλέον, οι νέοι νόμοι περί λογοκρισίας, δίνουν τη δυνατότητας στις αρχές να μπλοκάρουν οποιαδήποτε πλατφόρμα και να της επιβάλουν πρόστιμο μέχρι και 6,9 εκατομμύρια δολάρια, εάν δεν συμμορφώνεται με τους νέους νόμους.

Ως απάντηση σε αυτούς τους νέους, υπερβολικά αυστηρούς νόμους, οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι αυτές των Facebook, Twitter και Google, οι οποίες ανήκουν στην Asia Internet Coalition, οι εταιρίες έστειλαν μία επιστολή στον Πρωθυπουργό του Πακιστάν.

Όπως αναφέρει η επιστολή αυτή, “οι κανόνες όπως υφίστανται επί του παρόντος θα καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο για τα μέλη του AIC να κάνουν τις υπηρεσίες τους διαθέσιμες σε χρήστες και επιχειρήσεις του Πακιστάν”.

Η απειλή κατάργησης των υπηρεσιών στο Πακιστάν έχει ως στόχο να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της χώρας ώστε να ανακαλέσει τους νόμους.

Εάν η κυβέρνηση δεν αλλάξει γνώμη, 70 εκατομμύρια άνθρωποι στο Πακιστάν, θα αναγκαστούν να μείνουν χωρίς τις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Facebook, τη Google, το Twitter και άλλους τεχνολογικούς γίγαντες.

Μετά την αντίδραση των εταιριών, καθώς και των πολιτών αλλά και των υποστηρικτών της ελευθερίας του λόγου, οι πακιστανικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θα αναθεωρήσουν τους νόμους περί λογοκρισίας. Θα προσπαθήσουν επίσης να υιοθετήσουν μια “εκτεταμένη και ευρεία διαδικασία διαβούλευσης, με όλα τα σχετικά τμήματα της κοινωνίας των πολιτών και των εταιριών τεχνολογίας“.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS