ΑρχικήReviewsSamsung Galaxy S20 Ultra: Το πρώτο τηλέφωνο με 16GB μνήμη RAM

Samsung Galaxy S20 Ultra: Το πρώτο τηλέφωνο με 16GB μνήμη RAM

Galaxy S20 Ultra

Μετά από εβδομάδες spoiler και leaks, η Samsung επιτέλους “αποκάλυψε” τη σειρά Galaxy S20. Στην πρόσφατη εκδήλωση Galaxy Unpacked 2020 στο Σαν Φρανσίσκο, η εταιρία παρουσίασε τα μοντέλα Galaxy S20, Galaxy S20 + και Galaxy S20 Ultra. Ενώ οι συσκευές έχουν μεγάλες διαφορές στο μέγεθος, στις κάμερες, στη χωρητικότητα της μπαταρίας και τη συνδεσιμότητα, όλα διαθέτουν το ίδιο SoC, το Qualcomm Snapdragon 865 ή το Exynos 990 ανάλογα με την περιοχή σας. Ωστόσο, η απόδοση των συσκευών δεν θα είναι ίδια μεταξύ τους σε κάθε περιοχή. Αυτό γίνεται γιατί η Samsung προσφέρει πολλά SKU από κάθε μοντέλο S20, μερικά από τα οποία έχουν 8 ή 12 GB μνήμης RAM. Αλλά αν πάρετε το πιο δυνατό Galaxy S20 Ultra, μπορείτε να φτάσετε στα 16GB μνήμης RAM.

Το Samsung Galaxy S20 Ultra είναι το πρώτο smartphone στην αγορά με 16GB μνήμης RAM, αλλά δεν θα κρατήσει το στέμμα για πολύ. Η Xiaomi αναμένεται να ανακοινώσει τη σειρά της – Mi 10 σε μόλις δύο ημέρες και οι συσκευές μάλλον θα διαθέτουν έως 16GB LPDDR5 RAM επίσης. Η Samsung προμηθεύεται τις μονάδες μνήμης από εσωτερικό τμήμα, σε αντίθεση με την Xiaomi, η οποία εφοδιάζεται από τη Micron και τη Samsung.

Με 16GB μνήμης RAM, το S20 Ultra ξεπερνά άνετα ένα laptop σε δυνατότητα μνήμης. Αυτή η ποσότητα RAM φαίνεται υπερβολική, αλλά θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν το Samsung DeX ως πλήρη αντικατάσταση του υπολογιστή. Επιπλέον, με της ανάγκες των σύγχρονων παιχνιδιών, τα 16GB RAM μπορεί να σας χρησιμεύσουν στο να απολαύσετε το Galaxy S20 Ultra σε όλα τα σενάρια χωρίς να ανησυχείτε για την επαναφόρτωση των εφαρμογών. Η μονάδα RAM της Samsung είναι LPDDR5, η οποία είναι ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά μονάδων LPDDR4X που υπάρχουν στα περισσότερα flagship smartphones της αγοράς. Το LPDDR5 επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες μνήμης με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας χάρη σε λειτουργίες όπως DVFS, Deep Sleep Mode, DQ Copy και WriteX.

Τελικά, τα 16GB της LPDDR5 RAM του Samsung Galaxy S20 Ultra δεν θα πρέπει να θεωρηθούν σαν τέχνασμα. Αντ ‘αυτού, είναι μία future-proofing αγορά, η οποία σας επιτρέπει να διατηρείτε τις εφαρμογές σας στην μνήμη, να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών και να φορτώνετε πολλές εφαρμογές στο τηλέφωνο ή στο Samsung DeX, για πολλά χρόνια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS