ΑρχικήsecurityΗ Darknet αγορά Apollon κατηγορείται για απάτη "exit scam"!

Η Darknet αγορά Apollon κατηγορείται για απάτη “exit scam”!

exit scamΗ αγορά Apollon, μία από τις μεγαλύτερες Darknet αγορές, πραγματοποίησε μια απάτη με στόχο τους ίδιους της τους χρήστες. Πρόκειται για μια απάτη “exit scam“, κατά την οποία οι πωλητές παύουν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να στείλουν τις παραγγελίες στους πελάτες τους. Όμως, οι πελάτες συνεχίζουν να μπαίνουν στο λογαριασμό τους και να στέλνουν χρήματα για να αγοράσουν προϊόντα, που προφανώς δεν θα λάβουν ποτέ.

Χρήστες του Reddit αναφέρουν ότι οι πωλητές δεν μπορούν να πάρουν χρήματα ούτε να εγγραφούν στο λογαριασμό τους. Μόνο οι αγοραστές μπορούν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Η αγορά Apollon (http://apollonujscjrlng.onion) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018. Η ύποπτη συμπεριφορά παρατηρήθηκε πριν λίγες μέρες.

Οι χρήστες της Apollon άρχισαν να προειδοποιούν άλλους χρήστες μέσω τρίτων υπηρεσιών. Ένας χρήστης έγραψε:

“Οι διαχειριστές κλέβουν τους προμηθευτές και στη συνέχεια τους κλειδώνουν έξω από τους λογαριασμούς τους, ισχυριζόμενοι ότι έπεσαν θύμα phishing επίθεσης. Χρησιμοποιήσαμε μόνο τη διεύθυνση URL μας και το 2FA. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν; Μας απαγόρευσαν την πρόσβαση στο λογαριασμό … Μείνετε μακριά από αυτή την αγορά“.

Ένας άλλος πωλητής ισχυρίστηκε ότι έχασε cryptocurrency αξίας 11.000 δολαρίων εξαιτίας του exit scam. Οι χρήστες συχνά προειδοποιούν ο ένας τον άλλον μέσω του Dread, ενός φόρουμ τύπου Reddit στο deep web. Ωστόσο, το φόρουμ ήταν κλειστό αυτές τις μέρες, λόγω μιας DdoS επίθεσης.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι κάθε φορά που το Dread είναι εκτός σύνδεσης, πραγματοποιείται μια τέτοια απάτη. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση.

Είναι η τρίτη αγορά που πραγματοποιεί exit scam, ενώ το Dread ήταν εκτός σύνδεσης.

Ο διαχειριστής της αγοράς Dread υποστηρίζει ότι η αγορά Apollon είναι υπεύθυνη για “τις επιθέσεις εναντίον του forum”.

Άλλοι πωλητές της Apollon Market ανέφεραν το πρόβλημα μέσω της πλατφόρμας Darknetlive.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όταν προσπαθώ να συνδεθώ στην Apollon βλέπω το εξής μήνυμα: Το όνομα χρήστη και / ή ο κωδικός πρόσβασης που εισαγάγατε δεν είναι έγκυρος”, ανέφερε ο πωλητής SteroidWarehouse. Ο πωλητής ανέφερε ότι το πρωί μπορούσε να συνδεθεί κανονικά στο λογαριασμό του και έπειτα, χωρίς καμία προειδοποίηση, έχασε την πρόσβαση. “Επίσης, αρκετοί πελάτες μου είπαν ότι τα πορτοφόλια τους άδειασαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί. Πρόκειται για ένα exit scam. Εάν χρειάζεστε περισσότερες λεπτομέρειες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου”, είπε ακόμα.

Η είδηση σχετικά με το exit scam της αγοράς Apollon δημοσιεύτηκε και στο website Darknetstats.

“Η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά darknet βρίσκεται στη μέση ενός exit scam, σύμφωνα με πολλές αναφορές χρηστών. Την περασμένη εβδομάδα λάβαμε αρκετές αναφορές που υποστηρίζουν ότι οι καταθέσεις των χρηστών δεν προστέθηκαν στους λογαριασμούς τους και σήμερα κλειδώθηκαν όλοι οι λογαριασμοί των προμηθευτών, πράγμα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για exit scam”, αναφέρει το Darknetstats.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS