ΑρχικήinetΗ Samsung διακόπτει το Linux on DeX ξεκινώντας από το Android 10

Η Samsung διακόπτει το Linux on DeX ξεκινώντας από το Android 10

Linux on DeX

Στην περίπτωση που είστε μέρος του προγράμματος beta του Linux on DeX, είναι μάλλον ώρα να αρχίσeτε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβαν οι χρήστες που ήταν μέρος του προγράμματος από τη Samsung, η εταιρεία τους ανακοίνωσε ότι τερμάτισε το πρόγραμμα beta και “δεν παρέχει πλέον υποστήριξη για μελλοντικές εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων και συσκευών“.

Αυτό σημαίνει ότι καμία από τις συσκευές Samsung δε θα προσφέρει πια υποστήριξη για Linux on DeX μετά την ενημέρωσή της στην έκδοση Android 10. Το email αναφέρει επίσης ότι οι χρήστες του προγράμματος δε θα μπορέσουν να επιτρέψουν στο Android 9 Pie, μετά την πραγματοποίηση της ενημέρωσης.

Τι είναι το Linux on DeX;

Για όσους δε γνωρίζουν, η Samsung ξεκίνησε αρχικά το πρόγραμμα DeX στο Galaxy S8. Η δυνατότητα επέτρεπε στους χρήστες να μεταφέρουν στα smartphones τους την εμπειρία desktop.

Αν και δεν ανταποκρίνεται σε ένα πλήρες περιβάλλον desktop, βοηθά τους χρήστες με συγκεκριμένες εργασίες όπως το άνοιγμα εφαρμογών Android σε μεγάλη οθόνη, το άνοιγμα και την επεξεργασία εγγράφων με ευκολία, το multitasking με split-screen και πολλά άλλα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία ξεκίνησε μια ιδιωτική δοκιμή beta για το Linux on DeX. Η ιδέα ήταν να φέρει τη διανομή του GNU / Linux σε μια συσκευή τηλεφώνου. Το Linux on DeX τροφοδοτείται από το Ubuntu.

Το Samsung DeX είναι λειτουργικό

Και μπορεί η λειτουργία να έχει απογοητεύσει τους οπαδούς του Linux, ωστόσο δεν είναι και τόσο κακή. Η κανονική λειτουργία DeX συνεχίζει να υφίσταται.

Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που οι χρήστες θα εγκαταλείψουν τη beta έκδοση, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κανονική λειτουργία DeX.

Όσο για τους οπαδούς του Linux, μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν το Linux on DeX, αρκεί να μην ενημερώσουν τη συσκευή τους στην πιο πρόσφατη έκδοση Android.

Φαίνεται ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2019 είναι μια δύσκολη εποχή για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphone.

Πρόσφατα, η Samsung έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο έλεγχος των υπερηχητικών δακτυλικών αποτυπωμάτων σε συσκευές της, όπως το Galaxy S10 και το Note 10, μπορούν να παρακαμφθούν μέσω ενός προστατευτικού οθόνης από πυρίτιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS