ΑρχικήsecurityZappos-Παραβίαση δεδομένων: Τα θύματα θα λάβουν 10% έκπτωση στα προϊόντα

Zappos-Παραβίαση δεδομένων: Τα θύματα θα λάβουν 10% έκπτωση στα προϊόντα

ZapposΤο 2012, το online κατάστημα Zappos έπεσε θύμα επίθεσης με αποτέλεσμα την παραβίαση προσωπικών δεδομένων των πελατών του. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και η απόφαση (προσωρινή) βγήκε μετά από 7 χρόνια. Ωστόσο, αυτή η απόφαση δεν θα ευχαριστήσει τους πελάτες. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η αποζημίωση των πελατών θα είναι μια μικρή έκπτωση (10%) στα προϊόντα του καταστήματος.

Η περίπτωση του Zappos είναι άλλη μια υπόθεση παραβίασης προσωπικών δεδομένων που τα θύματα δεν θα αποζημιωθούν όπως πρέπει. Το ίδιο συνέβη και με την Yahoo, όπου οι χρήστες μπορούν να λάβουν μόνο 358,80 δολάρια.

Η απόφαση για τα θύματα του Zappos δεν είναι οριστική και αναμένεται άλλο ένα δικαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, πρόκειται για μια επταετή δικαστική υπόθεση, που έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και είναι πολύ πιθανό να λάβει επίσημη έγκριση από τον δικαστή.

ZAPPOS: Παραβίαση δεδομένων 2012

Η αγωγή έγινε μετά από την παραβίαση δεδομένων των πελατών του online καταστήματος λιανικής πώλησης ρούχων και παπουτσιών, Zappos. Το Zappos δημιουργήθηκε το 1999 και αγοράστηκε από την Amazon το 2009. Το 2012, κάποιοι hackers κατάφεραν να παραβιάσουν τους servers του Zappos και να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα 24 εκατομμυρίων πελατών.

Τα θύματα κινήθηκαν νομικά και κατέθεσαν αγωγή εναντίον του Zappos, καθώς ισχυρίστηκαν ότι το κατάστημα δεν προστάτευσε επαρκώς τα δεδομένα τους. Στην αγωγή αυτή ζήτησαν, επίσης, αποζημίωση.

Προκαταρκτικός διακανονισμός

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν προκαταρκτικό διακανονισμό στις 19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, οι δικηγόροι θα ενημερώσουν του χρήστες του Zappos, μέσω email, για τους όρους του διακανονισμού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποβάλουν νέα αγωγή, ή να υποβάλουν αντιρρήσεις και να αρνηθούν την έγκριση του διακανονισμού.

Στις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η οριστική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία πιθανότατα θα είναι ίδια με την προσωρινή.

Αν τελικά εγκριθεί η απόφαση, οι χρήστες θα μπορούν μέσα σε 60 ημέρες να ζητήσουν και να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση της τάξης του 10%. Σίγουρα αυτή η απόφαση δεν είναι αυτό που περίμεναν τα θύματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS