Αρχικήsecurity6 απειλές για τις κάμερες CCTV και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

6 απειλές για τις κάμερες CCTV και πώς θα τις αντιμετωπίσετε

CCTV

  1. Ζημιές από αστραπές

Στη διάρκεια των βροχερών μηνών, οι αστραπές είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάμερες CCTV. Αν μία αστραπή πέσει πάνω στην κάμερα μπορεί να την καταστρέψει ολοσχερώς. Κι μία κατεστραμμένη κάμερα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη αφού αφήνει το χώρο σας απροστάτευτο από τους εισβολείς.

Λύση:

Οι κάμερες CCTV μπορούν να προσελκύσουν τις αστραπές, καθώς είναι ηλεκτρονικές συσκευές. Η χρήση ενός αλεξικέραυνου στην στέγη του κτιρίου θα μπορούσε να αποτελέσει μια πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα. Μια άλλη λύση για την αποφυγή ζημιάς από κεραυνούς είναι η χρήση καλά μονωμένων καλωδίων και συστήματος γείωσης. Ένα πλαστικό περίβλημα πάνω από την κάμερα CCTV μπορεί επίσης να είναι μια πολύ καλή λύση.

  1. Ζημιές από ανθρώπους

Κάποιος ο οποίος δε θέλει να καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας, μπορεί εύκολα να προκαλέσει δολιοφθορά σε μία κάμερα που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, είτε καταστρέφοντάς τη με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, είτε καλύπτοντάς τη.

Λύση:

Οι κάμερες εξωτερικού χώρου, καλό είναι να τοποθετούνται σε αρκετά υψηλό σημείο, έτσι ώστε να μην μπορούν να προσεγγιστούν. Για προστασία από πέτρες και άλλα αντικείμενα που ρίχνονται με την πρόθεση να σπάσουν την κάμερα, ένα περίβλημα μπορεί να βοηθήσει. Το μεταλλικό ή σκληρό πλαστικό πλαίσιο, σαν κλουβί, που στερεώνεται γύρω από την κάμερα CCTV, μπορεί να την προστατεύσει από σπασίματα.

  1. Βαφή ή άλλα υλικά που ρίχνονται για να τις θολώσουν

Μια πολύ δημοφιλής τεχνική που χρησιμοποιείται από τους διαρρήκτες, είναι να θολώνουν τους φακούς των CCTV με χρώμα ή άλλα υλικά. Μόλις η κάμερα θολώσει, μπορούν εύκολα να ξεφύγουν τον εντοπισμό.

Λύση:

Τοποθετήστε την κάμερα σε σημείο που δεν μπορεί να προσελκύσει κάποιος από απόσταση. Έτσι αναγκαστικά θα πρέπει είτε να σταματήσει την αποστολή του, είτε να εμφανιστεί στην κάμερα για να μπορέσει να την προσελκύσει αρκετά ώστε να την θολώσει.

  1. Hacking

Μία CCTV κάμερα μπορεί να επίσης να χακαριστεί. Πολλοί hacker χρησιμοποιούν σήμερα τις δεξιότητές τους για να κάνουν πολυάριθμες δραστηριότητες. Μπορούν να χακάρουν μια κάμερα CCTV και να έχουν πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο μέρος.

Λύση:

Το hacking των καμερών CCTV, μπορεί να προληφθεί με την τοποθέτηση ισχυρών κωδικών πρόσβασης στο δίκτυο wifi. Επίσης δε πρέπει ποτέ να αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασης σε κανένα άτομο που δεν γνωρίζετε καλά. Επιπλέον μία καλή πρακτική είναι να αλλάζετε τον κωδικό σας συχνά.

  1. Διακυμάνσεις τάσης

Μπορεί να εμφανιστούν διακυμάνσεις τάσης μερικές φορές. Μια πολύ χαμηλή ή πολύ υψηλή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να προκαλέσει ζημιές στις κάμερες CCTV. Μια ξαφνική άνοδος της τάσης μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και συνεπώς, να προκαλέσει ζημιά στην CCTV κα σε άλλες συσκευές.

Λύση

Χρησιμοποιήστε σταθεροποιητές τάσης στο σπίτι, έτσι ώστε οι διακυμάνσεις να μπορούν να διαχειριστούν και κάθε είδους βλάβη σε CCTV ή άλλες συσκευές να αποφευχθεί. Μια άλλη λύση για το πρόβλημα της υψηλής τάσης μπορεί να είναι η χρήση μετασχηματιστή στον γενικό διακόπτη του σπιτιού.

  1. Νερό

Οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή μπορεί να επηρεαστεί όταν έρθει σε επαφή με το νερό. Το νερό που οφείλεται σε βροχή ή άλλες πηγές, όπως μια διαρροή από κάπου πάνω από την κάμερα, μπορεί να της προκαλέσει ζημιά.

Λύση:

Η χρήση αδιάβροχου περιβλήματος / θήκης για την κάμερα CCTV μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να τοποθετήσετε τις κάμερες CCTV σε ένα μέρος που είναι στεγανοποιημένο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS