ΑρχικήinetΚινέζοι δημιούργησαν Cloud κάμερα 500-Megapixel με τεχνολογία AI

Κινέζοι δημιούργησαν Cloud κάμερα 500-Megapixel με τεχνολογία AI

κάμερα

Η Κίνα αποτελεί έδρα του πιο αποτελεσματικού συστήματος αναγνώρισης προσώπου στον κόσμο. Και τώρα έχει δημιουργήσει μια νέα συσκευή που θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητες της να επιτηρεί καλύτερα τους χώρους της. Ο λόγος για μία νέα κάμερα cloud 500 megapixel, με τεχνολογία AI, που είναι ικανή να τραβήξει πανοραμικές φωτογραφίες και να απεικονίσει με εξαιρετική λεπτομέρεια ανθρώπινα πρόσωπα σε ένα στάδιο γεμάτο με χιλιάδες ανθρώπους. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει δεδομένα του κάθε προσώπου για το cloud. Η συσκευή είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να εντοπίσει ένα άτομο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κάμερα έχει αναπτυχθεί από επιστήμονες που προέρχονται από το Πανεπιστήμιο Fudan της Σαγκάης και το Institute of Optics, Fine Mechanics and Physics of Chinese Academy of Sciences της Changchun.

Σύμφωνα με έκθεση της China New Service, η cloud κάμερα των 500 megapixel μπορεί να τραβήξει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες. Η κάμερα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία cloud computing, την τεχνολογία AI, την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και το σύστημα αναγνώρισης προσώπου για τη λήψη συγκεκριμένων στόχων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ομάδα που έχει δημιουργήσει την κάμερα, έχει επίσης αναπτύξει δύο ειδικά τσιπ που επιτρέπουν στη συσκευή να καταγράφει βίντεο με την ίδια εξαιρετικά υψηλή ανάλυση. Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που καταγράφονται από την κάμερα των 500 megapixel, μπορούν να μεταφορτωθούν σε ένα κέντρο δεδομένων cloud και τα δεδομένα μπορούν εύκολα να αποκτηθούν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η κάμερα έχει λάβει μια ανάμεικτη κριτική από Κινέζους εμπειρογνώμονες. Μερικοί επαινούν την εφεύρεση για την εφαρμογή της σε τομείς όπως ο στρατός, η άμυνα και η εθνική ασφάλεια, ενώ άλλοι επικρίνουν τη συσκευή, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS