ΑρχικήsecurityΝέα τεχνική hacking χρησιμοποιεί αρχεία WAV

Νέα τεχνική hacking χρησιμοποιεί αρχεία WAV

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει αρχίσει να κάνει το Διαδίκτυο πολύ λιγότερο ασφαλές από ένα διάστημα από ό, τι πριν, έχει να κάνει με τους hacker και τις διάφορες κακόβουλες ενέργειες στις οποίες συμμετέχουν με σκοπό να κλέψουν τα δεδομένα των χρηστών, καθώς γενικά απλώς προκαλούν πολύ κακό που εμποδίζει τους χρήστες του Διαδικτύου να φτάσουν εκεί που πρέπει να πάνε.

WAV

Αν αναρωτιέστε γιατί οι hacker εξακολουθούν να είναι σε θέση να έχουν τόσο τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το Internet, όταν έχουν αναληφθεί αναμφισβήτητα βήματα για να αποφευχθεί η ύπαρξη τόσο ευρείας επιρροής, αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι μερικοί hacker συνεχίζουν να αλλάζουν το τρόπο λειτουργίας τους καθιστώντας έτσι δύσκολο να δημιουργηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης τους.

Η νεώτερη τεχνική που χρησιμοποιούν οι hacker περιλαμβάνει μια τεχνική γνωστή ως steganography. Αυτό είναι βασικά μια διαδικασία με την οποία ένας hacker κρύβει το trojan ή άλλες μορφές κακόβουλου λογισμικού κάτω από ένα φαινομενικά αβλαβές φάκελο, ένα αρχείο που θα κατεβάσετε αρκετά γρήγορα επειδή δεν θα δείτε τη ζημιά.

Σύμφωνα με την Cylance Inc., η τελευταία έκδοση της steganography που χρησιμοποιούν οι hacker είναι η συγκάληψη  κακόβουλου λογισμικού σε ένα αρχείο WAV. Θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε ένα αρχείο WAV και όταν το κατεβάσετε θα δείτε το αρχείο ήχου χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα συνολικά, αλλά το αρχείο θα εγκαταστήσει κρυφά malware στο σύστημά σας, καθώς και ένα πρόγραμμα εξόρυξης bitcoin που πρόκειται να χρησιμοποιήσει αρκετή από την επεξεργαστική ισχύ για να πετύχει την κρυπτογράφηση που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι hacker.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να αποφύγετε την είσοδο τέτοιων επικίνδυνων αρχείων στο σύστημά σας, γι ‘αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε να κατεβάζετε τα πράγματα εκτός αν είστε απολύτως σίγουροι από πού προέρχεται το αρχείο.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS