ΑρχικήsecurityΤο Bitcoin ‘Sextortion’ malware είναι χειρότερο από ότι φαντάζεστε

Το Bitcoin ‘Sextortion’ malware είναι χειρότερο από ότι φαντάζεστε

Η τεράστια αύξηση των τιμών των Bitcoin τα τελευταία χρόνια – η τιμή είναι 10 φορές πάνω από τις αρχές του 2017 – έχει προκαλέσει hacker και εγκληματίες να στοχεύουν κατόχους bitcoin.

Οι απότομες μεταβολές στην τιμή του bitcoin, η οποία παραμένει εξαιρετικά ασταθής, δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους hacker, οι οποίοι στοιχηματίζουν το bitcoin και άλλες σημαντικές κρυπτοσυχνότητες θα κατέχουν τουλάχιστον κάποια αξία.

Οι ερευνητές προειδοποιούν για ένα γνωστό από το παρελθόν στέλεχος malware, που ονομάστηκε “Save Yourself”, το οποίο δεν σχεδιάστηκε μόνο για να προσπαθήσει να αποσπάσει τα θύματα – αλλά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο τα πορτοφόλια bitcoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες.

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν συνεχώς τα bitcoin και άλλα cryptocurrencies λόγω του σχετικά ανώνυμου χαρακτήρα τους.

Τα θύματα που έχουν γίνει στόχος του malware, το οποίο ισχυρίζεται ότι ο υπολογιστής του θύματος έχει καταληφθεί, λαμβάνουν ένα email που ισχυρίζεται ότι τους έχει καταγράψει να βλέπουν πορνογραφικό περιεχόμενο και απειλούν να βγάλουν στην φόρα ότι έχουν καταγράψει, εκτός αν πληρωθούν σε bitcoin – μια πρακτική γνωστή ως ” sextortion.”

“Το malware είναι υπεύθυνο για την αποστολή ενός μεγάλου αριθμού spam email μέρος μιας εκστρατείας sextortion, όπου ο στόχος είναι να παραπλανήσει τον παραλήπτη για να πιστέψει ότι ο υπολογιστής του έχει μολυνθεί και ότι οι λεπτομέρειες από την περιήγηση του ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου θα δημοσιευθούν αν δεν καταβάλλει τα χρήματα,” δήλωσαν οι ερευνητές ασφάλειας του Reason Security.

“Το malware χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως σταθμό για να στείλει εκβιαστικά μηνύματα στους χρήστες και χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή για εξόρυξη monero. Για να διατηρηθεί χαμηλό προφίλ, το malware θα χρησιμοποιεί μόνο το 50% της δυνατότητας της CPU … [και] μπορεί επίσης να διαβάσει τα δεδομένα του clipboard και να αντικαταστήσει τις διευθύνσεις bitcoin wallet με τη δική του διεύθυνση.”

Bitcoin

Οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι οι συσκευές που έχουν μολυνθεί από το malware αποστολής email είναι σε θέση να «προσελκύσουν περισσότερους από 100.000 χρήστες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χάρη στην ικανότητα διάδοσης του malware».

Οι απατεώνες έχουν επίσης εντοπιστεί ότι περιλαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες όπως είναι οι κωδικοί email στα ηλεκτρονικά μηνύματα sextortion bitcoin, που θεωρείται ότι έχουν συγκεντρωθεί από παραβιάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας.

Το Bitcoin που είδε την τιμή να πηγαίνει από $ 1.000 ανά bitcοin σε σχεδόν $ 20.000 σε λιγότερο από 12 μήνες, μας βοηθάει να συμπεραίνουμε ότι οι εγκληματίες άρχισαν να στοχεύουν στους κρυπτοκράτες.

Εν τω μεταξύ, οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχουν επίσης αναφέρει ότι οι εγκληματίες μεταβαίνουν από bitcoin σε litecoin, ένα άλλο cryptocurrency, προκειμένου να αποφευχθεί η ανίχνευση των spam φίλτρων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS