ΑρχικήsecurityHackers αναπαριστούν άλλους hackers για να μην ανιχνευθούν!

Hackers αναπαριστούν άλλους hackers για να μην ανιχνευθούν!

Πρόσφατη έκθεση της Optiv, έδειξε ότι οι hackers που υποστηρίζονται από το κράτος πολύ συχνά αναπαριστούν άλλους hackers για να αποφύγουν να τους εντοπίσει κάποιος.

hackers

Η έκθεση έχει τίτλο “2019 Cyber Threat Intelligence Estimate” και αποτελείται από στοιχεία από το Optiv’s Global Threat Intelligence Center (gTIC) και τις εταιρείες security IntSights και Carbon Black. Εντοπίζει τους hackers ή τους “hybrid threat actors”, που μεταμφιέζονται για να καλύψουν την ταυτότητά τους. Η έκθεση ακόμη έδειξε ότι πολλές βιομηχανίες παραμένουν επιρρεπείς στα ολοένα και αναπτυσσόμενα cyberattacks.

O Jonathan Drake, senior intelligence analyst της Optiv, δήλωσε ότι δεν πρέπει να βασίζονται σε τυπικά cyberthreats, καθώς συνήθως οι hackers δεν παραμένουν στατικοί.

Τα ευρήματα της έκθεσης, σύμφωνα με τον Drake, θα πρέπει να παρακινήσουν τους οργανισμούς να εξετάσουν μια προσέγγιση για την ασφάλεια που να διασφαλίζει τις επιχειρήσεις. Πρέπει, όπως τόνισε, να δημιουργηθεί μια ισχυρή βάση, καθώς ένας hybrid threat actor απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση.

Ακόμη στην έκθεση περιλαμβάνονται οι πιο συχνοί στόχοι των hackers και άλλων cybercriminals. Το λιανικό εμπόριο, η υγειονομική περίθαλψη, τα κυβερνητικά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εξακολουθούν να είναι μεταξύ των πιο στοχοθετημένων κατακόρυφων επιθέσεων cybersecurity μεταξύ των 10 κατηγοριών πελατών της Optiv.

hackers

Στην πράξη, καμία επιχείρηση δεν έχει ανοσία στις επιθέσεις, όμως η χρηματοπιστωτική βιομηχανία θεωρείται ακόμη βασικός στόχος για τις προηγμένες επιθέσεις.

Τέλος, η έρευνα φανερώνει ότι πλέον οι επιθέσεις τύπου botnets, distributed denial of service (DDoS), phishing και malware εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κατά κόρον για την μόλυνση συστημάτων. Παρόλα αυτά, οι πιο μοντέρνες μέθοδοι επίθεσης και τα πιο πρόσφατα συστήματα παράδοσης malware, όπως είναι το cryptojacking και τα ransomware γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS