ΑρχικήsecurityKaspersky: πώς θα προστατευτείτε από επιθέσεις ransomware

Kaspersky: πώς θα προστατευτείτε από επιθέσεις ransomware

Τον τελευταίο καιρό, το ηλεκτρονικό έγκλημα ανθεί και όλο και περισσότερα περιστατικά επιθέσεων καταγράφονται σε όλο τον κόσμο. Είναι λοιπόν σημαντικό, να ενημερωθούμε για το πώς λειτουργούν και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτά. Το Kaspersky αναφέρει διάφορα είδη Ransomware και τον τρόπο προστασίας από αυτά.

Το Ransomware είναι ένα κακόβουλο εργαλείο, που χρησιμοποιεί πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να προσβάλει μια συσκευή και στη συνέχεια να κρυπτογραφήσει τα αρχεία της και ζητά λύτρα για να τα ξεκλειδώσει.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που ένας υπολογιστής μπορεί να μολυνθεί από ransomware, όπως από ένα μολυσμένο USB, ένα κακόβουλο συνημμένο σε κάποιο email ή έναν σύνδεσμο σε κάποιο κακόβουλο site.

Συνήθως τα λύτρα ζητούνται σε bitcoin ή σε κάποιο άλλο cryptocurrency και οι hackers υποστηρίζουν ότι μόλις καταβληθούν θα δώσουν το κλειδί που αποκρυπτογραφεί τα κλειδωμένα αρχεία. Ωστόσο στην πραγματικότητα, η πληρωμή των λύτρων δεν αποτελεί εγγύηση ότι πραγματικά θα αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στα αρχεία σας.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Kaspersky, 20% των θυμάτων ransomware που καταβάλουν τα λύτρα που τους ζητούνται δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ξανά τις πληροφορίες τους.

Ουσιαστικά, τα πιο ύποπτα είναι εκτελέσιμα (όπως .exe ή .scr). Κάθε άλλο εκτελέσιμο του Microsoft Workplace (.document, .docx, .xls, .xlsx, .ppt κ.ο.κ.), μπορεί να είναι επίσης επικίνδυνο. Οι συσκευές Mac μπορούν επίσης να μολυνθούν με ransomware. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές τεχνικές ransomware για το MacOS ακόμα, ωστόσο πιστεύεται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από ransomware, αποφύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή να ανοίγετε συνημμένα αρχεία σε email τα οποία προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Φροντίστε επίσης να κρατάτε αντίγραφα ασφαλείας έτσι ώστε σε περίπτωση επίθεσης να μην χάσετε τις πληροφορίες σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS