ΑρχικήinetAmazon: Η αυτοματοποίηση έφερε περισσότερους τραυματισμούς

Amazon: Η αυτοματοποίηση έφερε περισσότερους τραυματισμούς

Σύμφωνα με δεδομένα που διέρρευσαν, φαίνεται ότι οι αυτοματοποιημένες αποθήκες της Amazon έχουν υψηλότερα ποσοστά τραυματισμών.

Από το 2014, η εταιρεία επιδεικνύει τα οφέλη απόδοσης και ασφάλειας των νέων αυτοματοποιημένων κέντρων, όπου τα ρομπότ βοηθούν τους υπαλλήλους στην επεξεργασία πακέτων. Αλλά αποδεικνύεται ότι η αυτοματοποίηση μπορεί να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στους υπαλλήλους της εταιρείας από ότι η Amazon ώθησε το κοινό και τους νομοθέτες να πιστέψουν.

amazon
Amazon: Η αυτοματοποίηση έφερε περισσότερους τραυματισμούς

Σε μια νέα έκθεση, η δημοσίευση του Κέντρου Ερευνητικών Αναφορών Reveal διαπίστωσε ότι μεταξύ του 2016 και του 2019, ο ρυθμός με τον οποίο οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν σοβαρούς τραυματισμούς, ήταν 50% υψηλότερος στις αποθήκες όπου η εταιρεία διαθέτει ρομπότ.

«Απορρίπτουμε έντονα τους ισχυρισμούς ότι έχουμε παραπλανήσει τον κόσμο. Στην Amazon, είμαστε γνωστοί για την εμμονή με τους πελάτες, όμως έχουμε εμμονή και με τους υπαλλήλους μας και την ασφάλειά τους,» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Engadget.

Αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά τραυματισμών εργαζομένων από οποιαδήποτε αποθήκη της Amazon. Πέρυσι, για παράδειγμα, ένα κέντρο νότια της έδρας του Σιάτλ που ονομάζεται BFI3, είχε ποσοστό 22 σοβαρών τραυματισμών για κάθε 100 εργαζόμενους. Όπως επισημαίνει η Reveal, είναι πέντε φορές υψηλότερο από το ισχύον βιομηχανικό πρότυπο και περισσότερο από τον μέσο όρο της εταιρείας.

«Η αποκάλυψη έχει παραπληροφόρηση και καθοδηγείται από μια αίσθηση ακτιβισμού παρά δημοσιογραφίας. Ο ρεπόρτερ παρερμηνεύει δεδομένα, και τα πολύ εσωτερικά έγγραφα που ισχυρίζεται ότι έχει αποκτήσει τελικά δείχνουν ένα πράγμα – έχουμε μια βαθιά εστίαση στην ασφάλεια των ομάδων μας. Εξετάζουμε μια ποικιλία μετρήσεων για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων ασφαλείας μας, αλλά το Reveal έχει λανθασμένη πληροφόρηση σχετικά με μια μέτρηση ασφαλείας OSHA που μετρά πολλές ημέρες μακριά και περιορίζει ή μεταφέρει την εργασία (γνωστή ως τιμή DART) ως κάτι που ο δημοσιογράφος καλεί εσφαλμένα ένα σοβαρό συμβάν τιμή. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο «ποσοστό σοβαρών συμβάντων» OSHA ή βιομηχανίας, και το ποσοστό DART υποστηρίζει πραγματικά τους υπαλλήλους, καθώς ενθαρρύνει κάποιον με οποιονδήποτε τύπο τραυματισμού, για παράδειγμα ένα μικρό διάστρεμμα, να μείνει μακριά από την εργασία μέχρι είναι καλύτερα.»

Αυτό που καθιστά τους τραυματισμούς πιο πιθανό να συμβούν στις αυτοματοποιημένες αποθήκες είναι ότι η εταιρεία έχει μη ρεαλιστικές προσδοκίες από τους ανθρώπινους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί. Όταν οι εργαζόμενοι έπρεπε προηγουμένως να σαρώνουν περίπου 100 αντικείμενα κάθε ώρα, η Amazon αναμένει τώρα να σαρώσουν έως και 400 προϊόντα στον ίδιο χρόνο. Αυτοί οι υπάλληλοι δεν μπορούν να δουλέψουν με τα ρομπότ χωρίς να τραυματιστούν.

Επιπλέον, η Reveal διαπίστωσε ότι η Amazon είτε ήταν αργή είτε δεν έδειξε ενδιαφέρον να ακούσει τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για το ζήτημα. Το 2015, η Διοίκηση Υγείας και Ασφάλειας (OSHA) σκιαγράφησε τις πολιτικές που θα μπορούσε να εφαρμόσει η Amazon για να διατηρήσει τους υπαλλήλους ασφαλείς σε μια ρομποτική αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϋ. Για παράδειγμα, μια πρόταση ήταν να εναλλάσσει τους υπαλλήλους μεταξύ διαφορετικών θέσεων εργασίας σε όλη τη βάρδια τους για να αποφευχθούν επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί από το άγχος. Η Reveal διαπίστωσε ότι η Amazon δεν έχει ακόμη εφαρμόσει αυτά τα μέτρα στις αποθήκες της.

Όταν ρωτήθηκε για τις αυτοματοποιημένες αποθήκες της, ένας εκπρόσωπος της Amazon είπε στη Reveal, ότι «η χρήση της ρομποτικής, του αυτοματισμού και της τεχνολογίας στα κέντρα ενισχύει τον χώρο εργασίας, καθιστώντας τις θέσεις εργασίας ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές.»  

Amazon: Η αυτοματοποίηση έφερε περισσότερους τραυματισμούς

«Παρόλο που συχνά προσφέρουμε στους υπαλλήλους περιορισμούς, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη αμοιβή και παροχές, δεν πιστεύουμε ότι ένας εργοδότης πρέπει να τιμωρείται όταν ενθαρρύνει έναν συνεργάτη να παραμείνει μακριά από την εργασία, εάν αυτό θα προωθήσει καλύτερα τη θεραπεία του. Ως εταιρεία, ενώ μαθαίνουμε συνεχώς και βελτιωνόμαστε από το παρελθόν, εστιάζουμε στην εφεύρεση προγραμμάτων που δημιουργούν ένα ασφαλέστερο εργασιακό περιβάλλον και παρέχουμε ολοκληρωμένα οφέλη για την υγεία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της απασχόλησης. Συνεχίζουμε να βλέπουμε βελτιώσεις στην πρόληψη των τραυματισμών και τη μείωση μέσω προγραμμάτων που εστιάζουν στη βελτιωμένη εργονομία, στην παροχή καθοδηγούμενων ασκήσεων φυσικής και ευεξίας, στην παροχή μηχανολογικού εξοπλισμού υποστήριξης σταθμών εργασίας, στη βελτίωση της ρύθμισης και του σχεδιασμού σταθμών εργασίας, της τηλεματικής κλαρκ, για να διαχωρίσουν τον εξοπλισμό από τους πεζούς.»

Οι τραυματισμοί, ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένοι στις αποθήκες της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου και της Prime Day. Το 2019 η Amazon κατέγραψε 14.000 σοβαρούς τραυματισμούς σε 150 κέντρα, με τα ποσοστά τραυματισμών να αυξάνονται από έτος σε έτος.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS