ΑρχικήsecurityΑμερικανοί λαμβάνουν καθημερινά ανεπιθύμητα εκλογικά μηνύματα!

Αμερικανοί λαμβάνουν καθημερινά ανεπιθύμητα εκλογικά μηνύματα!

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πρόωρη ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν στις 3 Νοεμβρίου, πολλοί Αμερικανοί (50%) ανέφεραν ότι έχουν λάβει ανεπιθύμητα μηνύματα από πολιτικούς υποψηφίους, οι οποίοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την ψήφο τους. Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Avira, το 59% των Αμερικανών έχουν λάβει ανεπιθύμητα εκλογικά μηνύματα από πολιτικούς υποψηφίους και το 61% των Αμερικανών ανέφεραν ότι οι ασύρματοι φορείς θα πρέπει να αποκλείουν πολιτικά εκλογικά μηνύματα ως ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τον Σεπτέμβριο, η Avira διεξήγαγε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 πολίτες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και το Χονγκ Κονγκ. Στόχος της έρευνας ήταν η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τα συναισθήματα του κοινού για τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Αμερικανοί-ανεπιθύμητα εκλογικά μηνύματα

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί δεν θεωρούν ότι ο εκλογικός αγώνας που διεξάγεται επί του παρόντος στις ΗΠΑ είναι αμερόληπτος και δίκαιος. Ενώ το 44% δήλωσε ότι οι προεδρικές εκλογές θα ήταν “ελεύθερες αλλά όχι απολύτως δίκαιες”, το 17% είπε ότι θα ήταν μία “απάτη”. Επιπλέον, το 24% διατύπωσε την άποψη ότι η διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου θα είναι «ελεύθερη και δίκαιη».

Επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το πώς πιστεύουν ότι οι εκλογές ενδέχεται να διαταραχθούν, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η διατάραξη θα προέλθει από παραπληροφόρηση που θα διαδοθεί μέσω των social media, ενώ το 46% είπε ότι το ίδιο πράγμα θα συμβεί και στα mainstream media. Ακόμη, το 14% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναμένουν ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές, ενώ το 37% περιμένει να σημειωθούν απάτες σχετικά με τα mail-in ψηφοδέλτια.

Αμερικανοί-ανεπιθύμητα εκλογικά μηνύματα

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν αυτό που ο γερουσιαστής Bernie Sanders περιέγραψε ως «τις σημαντικότερες εκλογές των ΗΠΑ». Το 55% των Αμερικανών δήλωσαν ότι έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια απάτη που σχετίζεται με τις εκλογές, με τα fake news να αναφέρονται περισσότερο, ακολουθούμενα από τα robocalls. Τα ενοχλητικά robocalls είναι ένα σημαντικό ζήτημα στις ΗΠΑ, καθώς μόνο τον Αύγουστο, Αμερικανοί πολίτες λάμβαναν συνολικά σε καθημερινή βάση περίπου 120 εκατομμύρια κλήσεις.

Ο Travis Witteveen, CEO της Avira, δήλωσε πως υπάρχουν εγκληματίες που εκμεταλλεύονται σημαντικές καταστάσεις και συγκυρίες, όπως οι εθνικές εκλογές, για να δωροδοκήσουν, να εκφοβίσουν και να ξεγελάσουν ανθρώπους στο διαδίκτυο, με στόχο το προσωπικό τους όφελος και κέρδος. Ο Witteveen πρόσθεσε ακόμη πως τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τις απειλές, όπως είναι οι απάτες για τις εκλογές και η παραπληροφόρηση. Ωστόσο, η κοινότητα στον κυβερνοχώρο έχει να κάνει περισσότερη δουλειά, για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν πώς μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους στο διαδίκτυο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS