Αρχικήsecurity911: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε πολιτείες των ΗΠΑ

911: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε πολιτείες των ΗΠΑ

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε τουλάχιστον 14 πολιτείες των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν λειτουργούσαν χθες οι 911 γραμμές τους. Αστυνομικές υπηρεσίες ανέφεραν προβλήματα όσον αφορά τις γραμμές 911 στις εξής πολιτείες: Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Ντελαγουέρ, Φλόριντα, Ιλινόις, Ιντιάνα, Μινεσότα, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Ουάσιγκτον.

Οι επηρεαζόμενες πολιτείες επεσήμαναν ότι δεν είχαν πρόσβαση σε 911 υπηρεσίες τηλεφώνου και SMS, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς προκλήθηκε η διακοπή αυτών των υπηρεσιών.

911: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε ΗΠΑ

Επιπλέον, το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης κοινοποίησε στο Twitter την ακόλουθη ειδοποίηση: ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι γραμμές 911 δεν λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο. Αυτό αφορά τηλεφωνήματα και μηνύματα κειμένου.

Όπως αναφέρει το ZDNet, η διακοπή επηρέασε όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ταυτόχρονα, ενώ οι υπηρεσίες 911 αποκαταστάθηκαν εντός 30 και 60 λεπτών στις περισσότερες περιοχές που επηρεάστηκαν.

Μια ένδειξη για την πηγή της διακοπής προέρχεται από το Ρέντμοντ της Ουάσινγκτον, όπου έχει την έδρα της η Microsoft, η οποία ανέφερε επίσης παρόμοια διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής, αποδίδοντας το περιστατικό σε μία μεγαλύτερη διακοπή που σημειώθηκε στο Microsoft Office 365.

Συγκεκριμένα, η Microsoft ανέφερε χθες μια μαζική διακοπή, η οποία επήλθε μετά από μια πρόσφατη αλλαγή υποδομής που κατέστρεψε υπηρεσίες όπως το Office.com, το Outlook.com, το Teams, το Power Platform και το Dynamics365. Η εταιρεία διόρθωσε το ζήτημα σήμερα. Ωστόσο, η διακοπή λειτουργίας της Microsoft επηρέασε μόνο το Office και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με email.

Εκτός λειτουργίας το Office 365

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η διακοπή λειτουργίας του 911 ενδέχεται να μην σχετίζεται καθόλου με τη διακοπή λειτουργίας του Microsoft Office 365 και πιθανότατα προήλθε από έναν πάροχο PSAP (Κέντρα Κλήσεων Δημόσιας Ασφάλειας).

Τα PSAP είναι συστήματα τηλεφωνίας όπου 911 (ή 112) κλήσεις έκτακτης ανάγκης τερματίζονται πριν φτάσουν στα πραγματικά κέντρα κλήσεων υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με αναφορές στο Twitter, ένας πάροχος PSAP με το όνομα Intrado βρίσκεται πιθανότατα πίσω από τη διακοπή του 911 που σημειώθηκε χθες.

ransomware επίθεση

Τα νέα για τη διακοπή του 911 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την ίδια μέρα που μια μεγάλη ransomware επίθεση έπληξε πολλά νοσοκομεία της Universal Health Services (UHS) στις ΗΠΑ. Πολλοί συνδέουν τα δύο περιστατικά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτήν τη θεωρία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS