Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 16:55
Αρχική How To Πώς να εκτελέσετε ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του Android τηλεφώνου σας

Πώς να εκτελέσετε ενέργειες πατώντας στο πίσω μέρος του Android τηλεφώνου σας

Τα gestures και τα shortcuts σάς επιτρέπουν να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε πράγματα χωρίς να μεταβείτε σε εφαρμογές και μενού. Τι γίνεται αν απλά πατήσετε το πίσω μέρος του τηλεφώνου σας για να εκτελέσετε μια ενέργεια; Θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε αυτό στο τηλέφωνό σας Android.

Υπάρχουν μερικά πράγματα με τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε. Αρχικά, πρέπει να έχετε μια συσκευή με Android 7.0 ή μεταγενέστερη έκδοση. Στη συνέχεια, θα πρέπει να φορτώσετε παράλληλα μια εφαρμογή που ονομάζεται “Tap, Tap.”. Η διαδικασία είναι πολύ απλή.

Android

Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη συσκευή σας Android και κατευθυνθείτε σε αυτό το thread του φόρουμ XDA. Κατεβάστε το αρχείο APK για την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι σε έκδοση beta, επομένως η εμφάνιση αυτών των screenshot μπορεί να αλλάξει ελαφρώς.

Το αρχείο θα κατέβει και θα εμφανιστεί στις ειδοποιήσεις σας. Πατήστε την ειδοποίηση για να εγκαταστήσετε το APK.

Ίσως χρειαστεί να δώσετε στο πρόγραμμα περιήγησής σας άδεια για την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα αναδυόμενο παράθυρο θα σας μεταφέρει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Ενεργοποιήστε τον διακόπτη στο “Allow From This Source”. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε την επόμενη φορά που θα εγκαταστήσετε ένα APK από το πρόγραμμα περιήγησης.

Στη συνέχεια, επιστρέψτε και πατήστε “Install” από το αναδυόμενο μήνυμα.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της εφαρμογής, πατήστε “Open” για να την ξεκινήσετε.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε με το Tap, Tap είναι η ενεργοποίηση της υπηρεσίας προσβασιμότητας. Αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει στην εφαρμογή να αναγνωρίσει τα taps στο πίσω μέρος της συσκευής σας και να εκτελέσει τις διάφορες ενέργειες. Πατήστε το μήνυμα στο επάνω μέρος της εφαρμογής.

Θα μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις “Accessibility” του Android. Βρείτε το Tap, Tap στη λίστα.

Ενεργοποιήστε τον διακόπτη στο “Use Tap, Tap.” Ένα μήνυμα θα εξηγήσει ότι αυτό δίνει στην εφαρμογή τον πλήρη έλεγχο της συσκευής σας. Εάν είστε εντάξει με αυτό, πατήστε “Allow”.

Θα επιστρέψετε στην εφαρμογή Tap, Tap. Στη συνέχεια, πρέπει να απενεργοποιήσουμε τις βελτιστοποιήσεις μπαταρίας για να βεβαιωθούμε ότι η εφαρμογή δεν θα «σκοτωθεί» στο παρασκήνιο.

Ένα μήνυμα θα σας ζητήσει να επιτρέψετε την εφαρμογή να εκτελείται πάντα στο παρασκήνιο. Πατήστε “Allow” για να συνεχίσετε.

Η εφαρμογή είναι έτοιμη! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Tap, Tap, οπότε ας ρίξουμε μια επισκόπηση των επιλογών.

Αρχικά, οι ρυθμίσεις “Gesture” σάς επιτρέπουν να επιλέξετε το “Device Model” και να προσαρμόσετε την ευαισθησία του gesture. Τα “Device Models” είναι μόνο μερικά τηλέφωνα Pixel, αλλά η εφαρμογή λειτουργεί με πολλές άλλες συσκευές.

Υπάρχουν δύο κινήσεις που μπορείτε να ρυθμίσετε: “Double Tap Actions” και “Triple Tap Actions”. Η χειρονομία Double Tap είναι πάντα ενεργοποιημένη, αλλά το Triple Tap μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί.

Εάν ανοίξουμε τις ρυθμίσεις “Double Tap Actions”, μπορούμε να δούμε μερικές ενέργειες που έχουν ήδη εφαρμοστεί. Οι ενέργειες εκτελούνται με σειρά από πάνω προς τα κάτω. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα διπλό πάτημα θα ξεκινήσει τον Google Assistant και ένα δεύτερο διπλό πάτημα θα λάβει ένα screenshot.

Για να αλλάξετε τη σειρά ενεργειών ή για να καταργήσετε μια ενέργεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το εικονίδιο “=” στη γωνία της κάρτας δράσης. Σύρετε τον στον κάδο για να τον αφαιρέσετε.

Για να προσθέσετε μια νέα ενέργεια, πατήστε το κουμπί “Add Action” στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αυτό είναι! Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν πολλές επιλογές σε αυτήν την εφαρμογή. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σας. Μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε μερικές πολύ χρήσιμες συντομεύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Η Microsoft περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2

Η Microsoft αυτή τη στιγμή περιορίζει τη διαθεσιμότητα των Windows 10 20H2 για να παρέχει σε όλους τους χρήστες που θέλουν να...

Πως να ενεργοποιήσετε τη νέα μυστική λειτουργία Read more του Chrome

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης Google Chrome, v86, που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα, περιέχει ένα μυστικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Read...

Πως να επιλέξετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα για το Start menu

Ξεκινώντας από την ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020, τα Windows 10 είναι προεπιλεγμένα σε ένα θέμα που αφαιρεί τα έντονα χρώματα από τη...

Το τηλεσκόπιο της NASA ανακαλύπτει πόσιμο νερό στο φεγγάρι

Πριν από έντεκα χρόνια, ένα διαστημικό σκάφους άλλαξε την άποψη μας για το φεγγάρι για πάντα. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από τους...

Microsoft: Ενισχύει τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων

Η Microsoft έχει βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες ανίχνευσης password spray επιθέσεων στο Azure Active Directory (Azure AD) και έχει φτάσει στο σημείο...

Πώς θα αποτρέψουμε τις εταιρείες να βρίσκουν τον αριθμό τηλεφώνου μας

Την εποχή της διαφήμισης, όσο περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες είναι γνωστές τόσο πιο βολικό είναι για τις εταιρείες. Και ειδικότερα, οι...

Παραβίαση σε κλινική ψυχοθεραπείας οδήγησε σε εκβιασμούς ασθενών

Πριν δύο χρόνια, έλαβε χώρα μια κυβερνοεπίθεση σε μια φινλανδική κλινική ψυχοθεραπείας, η οποία κατέληξε σε κλοπή δεδομένων και απαίτηση λύτρων. Τώρα,...

Αυστραλία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία απορρήτου!

Η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία έχει δημιουργήσει μια ειδική ομάδα, με στόχο να ενισχύσει την κυβερνοασφάλεια και την προστασία...

Πάνω από 100 συστήματα άρδευσης αφέθηκαν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο

Πάνω από 100 έξυπνα συστήματα άρδευσης αφέθηκαν εκτεθειμένα στο διαδίκτυο χωρίς κωδικό πρόσβασης τον περασμένο μήνα, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση...

Παραβίαση στη Nitro Software επηρεάζει πιθανότατα Google, Apple, Microsoft

Η υπηρεσία Nitro PDF (της Nitro Software) υπέστη μια παραβίαση δεδομένων, η οποία λέγεται ότι επηρεάζει πολλές γνωστές εταιρείες, όπως η Google,...