Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
Latest Posts

Το Firefox φέρνει λειτουργία που σταθεροποιεί το παράθυρο του browser

Οι μελλοντικές εκδόσεις του προγράμματος περιήγησης Firefox θα υποστηρίζουν μια λειτουργία που θα σταθεροποιήσει το παράθυρο του browser και θα εμποδίσει την μετακίνηση των σελίδων όταν φορτώνουν. Αυτό συμβαίνει όταν οι εικόνες και οι διαφημίσεις φορτώνονται σε ένα ανώτερο τμήμα της σελίδας και ωθούν το περιεχόμενο που βλέπετε προς τα κάτω και εκτός view.

Firefox

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι γνωστό ως “scroll anchoring” και φημολογείται ότι είναι έργο της World Wide Web Consortium (W3C), του επίσημου φορέα για τις προδιαγραφές ιστού.

Οι αλλαγές στα στοιχεία [DOM] της σελίδας πάνω από την ορατή περιοχή ενός πλαισίου κύλισης μπορούν να οδηγήσουν στη μετακίνηση της σελίδας ενώ ο χρήστης βρίσκεται στη μέση της “φόρτωσης” του περιεχομένου. Αυτό το χαρακτηριστικό προτείνει έναν μηχανισμό για την άμβλυνση αυτής της δυσάρεστης εμπειρίας του χρήστη παρακολουθώντας τη θέση ενός κόμβου αγκυροβόλησης και προσαρμόζοντας ανάλογα την μετατόπιση κύλισης.

Ο πρώτος περιηγητής που προσθέτει υποστήριξη για την αγκύρωση κύλισης και η ομάδα των προγραμματιστών που ξεκίνησε την εργασία μέσω API είναι το Google Chrome. Οι εργασίες σχετικά με την προσθήκη του “scroll anchoring” στον Chrome ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2016, αφού οι χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για το πρόβλημα ένα χρόνο νωρίτερα και η λειτουργία που διατέθηκε με το Chrome 56, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2017.

Το Opera Software πρόσθεσε την υποστήριξη ένα μήνα αργότερα, με την κυκλοφορία του Opera 43, ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Baidu ακολούθησε τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Το Edge, το Safari και ο Internet Explorer δεν κυκλοφόρησαν ποτέ υποστήριξη για την αγκύρωση κύλισης.

Τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά από τις αρχικές προσπάθειες του Chrome να σταθεροποιήσει την εμπειρία φόρτωσης σελίδας, εξαλείφοντας τις αδικαιολόγητες μετατοπίσεις θέσης, το χαρακτηριστικό τελικά προστίθεται στον Firefox.

Σύμφωνα με ένα tweet από τους προγραμματιστές της Mozilla σήμερα, η εργασία για την προσθήκη υποστήριξης για την αγκύρωση κύλισης στον Firefox ολοκληρώθηκε τελικά αφού οι αρχικές προσπάθειες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η τρέχουσα έκδοση του Firefox Nightly που κυκλοφόρησε σήμερα υποστηρίζει την αγκύρωση κύλισης και η λειτουργία αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επίσημη κυκλοφορία του Firefox 66 τον Μάρτιο του 2019.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *