ΑρχικήinetMicrosoft: Ο Edge έχει καλύτερη διάρκεια ζωής από τον Chrome

Microsoft: Ο Edge έχει καλύτερη διάρκεια ζωής από τον Chrome

Η Microsoft έχει ήδη παραδώσει στην Google την αγορά του browser, αναγνωρίζοντας ότι το EdgeHTML είναι αποτυχία και θέλει να μεταβεί στο Chromium.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο γίγαντας του λογισμικού δεν μπορεί να συνεχίσει με την τυπική ώθηση μάρκετινγκ του Edge, η οποία περιλαμβάνει περιστασιακές δοκιμές μπαταρίας που βελτιώνουν λίγο τα αποτελέσματα του browser στην αγορά.

Edge

Κάθε φορά που η εταιρεία αναπτύσσει μια νέα ενημέρωση δυνατοτήτων λειτουργικού συστήματος για τα Windows 10, πραγματοποιεί επίσης σημεία αναφοράς για να δείξει πόσο βελτιώνεται η αποδοτικότητα της ισχύος του Microsoft Edge σε σύγκριση με τους αντιπάλους.

Τώρα που η ενημερωμένη έκδοση του Οκτωβρίου του 2018 κυκλοφορεί στις αγορές, η Microsoft έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα, αν και με διαφορετική προσέγγιση.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία λογισμικού δεν μίλησε δημόσια για το πόσο καλός είναι ο Microsoft Edge έναντι των αντιπάλων του, αλλά μόνο δημοσίευσε τα αποτελέσματα στο GitHub.

Όπως και στις προηγούμενες δοκιμές εξοικονόμησης ενέργειας, ο Microsoft Edge κερδίζει τη μάχη, καθώς είναι ικανός να προσφέρει έως και 24% καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας από τον Chrome και 94% καλύτερη σε σύγκριση με τον Mozilla Firefox.

Η δοκιμή κατέληξε στην εκτέλεση ενός βίντεο HTML5 σε πλήρη οθόνη σε ένα Surface Book με προκαθορισμένες ρυθμίσεις διαμόρφωσης, όπως η φωτεινότητα της οθόνης ρυθμισμένη στο 50 τοις εκατό και η ένταση ήχου ρυθμισμένη σε σίγαση. Οι ίδιες ρυθμίσεις χρησιμοποιήθηκαν σε όλες τις δοκιμές και ο Microsoft Edge ήταν το πιο αποδοτικό πρόγραμμα περιήγησης, προσφέροντας 16 ώρες αναπαραγωγής βίντεο έναντι 13 ωρών του Google Chrome.

Αυτό μήπως σημαίνει τίποτα για τους χρήστες του Microsoft Edge; Σίγουρα όχι. Με τη Microsoft να μετακομίζει στο Chromium, η διαφορά θα μεγαλώσει και η αποδοτικότητα της ισχύος θα βασιστεί ουσιαστικά στο πώς η εταιρεία καταφέρνει να βελτιστοποιήσει τον browser της.

Όσο για τον νέο Edge, αναμένεται να είναι διαθέσιμος κάποια στιγμή το επόμενο έτος, με μια προεπισκόπηση που θα αποσταλεί στους χρήστες στις αρχές του 2019.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS