ΑρχικήinetMicrosoft: Λανσάρισμα των 4K Webcams για Windows 10 και Xbox One

Microsoft: Λανσάρισμα των 4K Webcams για Windows 10 και Xbox One

Αναμένουμε σύντομα την κυκλοφορία των 4K Webcams από τη Microsoft τόσο για το Xbox One όσο και για τα Windows 10!

Microsoft

Παρόλο που το Microsoft Kinect μπορεί να μην υπάρχει πια αυτό δεν σημαίνει πως η εταιρεία έδωσε τέλος στα webcams. Τις τελευταίες μέρες φημολογείται πως η Microsoft σχεδιάζει νέες κάμερες, μία εκ των οποίων είναι συμβατή με την κονσόλα παιχνιδιού του Xbox One αλλά και ταυτόχρονα με τα Windows 10 PC.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως αυτές οι κάμερες θα μπορούσαν να προσθέσουν το Windows Hello authentication στις Microsoft συσκευές. Επιπλέον, οι συγκεκριμένες κάμερες θα έχουν ανάλυση 4K, χαρακτηριστικό που θα τις κάνει καλύτερες στην αγορά τεχνολογιών του 2019! Μάλιστα εικάζεται πως μία από τις USB Type-C κάμερες θα προσθέσει την πολυπόθητη Windows Hello λειτουργία σε οποιοδήποτε PC με Windows 10.

Από την άλλη πλευρά, το Xbox One θα μπορούσε να ξανακερδίσει το Kinect feature, το οποίο πιστοποιεί τους χρήστες μέσω της αναγνώρισης προσώπου. Ουσιαστικά οι users θα είναι διαθέσιμοι να συνδεθούν στο Xbox απλώς και μόνο με την τοποθέτηση του προσώπου τους στην κάμερα. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει για πολλούς χρήστες, καθώς επίσης διευκολύνει άλλους παίκτες να πάρουν μέρος σε μια μονή κονσόλα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπους της εταιρείας, το νέο feature των webcams θα μπορούσε να έρθει μαζί με το Surface Hub 2 της Microsoft με την ταυτόχρονη κυκλοφορία της επίδειξής του στο conference room της εταιρείας. Η συσκευή θα φέρει πολλαπλά USB ports, καθιστώντας την ικανή να συνδεθεί με περισσότερες από μία κάμερες, χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να είναι ένα από τις κυριότερες λειτουργίες των καινούριων cameras.

Τα webcams που θα είναι συμβατά τόσο για τα Windows όσο και για το Xbox θα κυκλοφορήσουν την ώρα που η Microsoft προχωράει τη ρύθμιση για σύνδεση χωρίς κωδικό με τα Windows Hello. Με την κυκλοφορία της αναβάθμισης του Οκτωβρίου για τα Windows 10, η Microsoft ενεργοποίησε ήδη το WebAuthn-based authentication, το οποίο προετοιμάζει τον τρόπο σύνδεσης στα sites της εταιρείας, όπως τα Office 365 με τα Windows Hello και τα security keys. Αναμένουμε λοιπόν το νέο feature των webcams από το νέο έτος!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS