ΑρχικήinetΗ ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 ίσως βάλει σε δίλλημα τους χρήστες

Η ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 ίσως βάλει σε δίλλημα τους χρήστες

WindowsΤα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο ενημερώνεται τακτικά. Στην πραγματικότητα, το λογισμικό αναθεωρήθηκε πρόσφατα, ως μέρος της ενημερωμένης έκδοσης October 2018 Update, που εισήγαγε μια νέα γκάμα λειτουργιών.

Ένα από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά που έφτασαν στο λογισμικό, ήταν ένα ανανεωμένο σύστημα clipboard, που αξιοποίησε τη δύναμη του cloud computing για να κάνει την διαδικασία αντιγραφής και επικόλλησης σε πολλαπλές συσκευές, πιο εύκολη από ποτέ.

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των Windows 10 είναι ωστόσο η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον εικονικό βοηθό της Microsoft, την Cortana, προκειμένου να εκτελέσει ορισμένες εργασίες και να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Η Cortana είναι ενσωματωμένη στην πλατφόρμα των Windows 10, που σημαίνει ότι η βοηθός είναι διαθέσιμη απλά μιλώντας στον υπολογιστή σας.

Τέτοιες μέθοδοι προσβασιμότητας δεν υπάρχουν επί του παρόντος σε άλλους εικονικούς βοηθούς όπως η Alexa της Amazon.

Αντ ‘αυτού, άλλοι βοηθοί παρουσιάζουν μεγαλύτερους φραγμούς για τους χρήστες. Πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν συνδυασμοί κουμπιών που πρέπει να πατήσουν ή πρέπει να ανοίξουν ορισμένες εφαρμογές για να επωφεληθούν από αυτές.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει σε μια νέα έκδοση των Windows 10, που θα μπορούσε να προσφέρει δυνατότητα χρήσης για ψηφιακούς βοηθούς τρίτων προγραμματιστών.

Ένας χρήστης του Twitter με το όνομα Albacore, δημοσίευσε πρόσφατα την εικόνα μιας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10, η οποία δείχνει ότι η Microsoft θα μπορούσε σύντομα να επιτρέψει και σε άλλους βοηθούς να χρησιμοποιηθούν μόνο μέσω φωνής.

Επιπλέον, ο Albacore επέμεινε ότι η Microsoft θα μπορούσε σύντομα να αφήσει τους χρήστες να αντικαταστήσουν εξ’ ολοκλήρου την Cortana με έναν άλλο εικονικό βοηθό.

Έγραψε σε ένα tweet: “Φαίνεται ότι η Microsoft θα αφήσει τους χρήστες να αντικαταστήσουν την Cortana στη γραμμή εργασιών, με έναν άλλο βοηθό της επιλογής τους”.

Σε απάντηση, ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο WalkingCat δήλωσε ότι τα εσωτερικά API στα Windows 10 που αναφέρουν την αντικατάσταση της Cortana, υποδηλώνουν ότι αυτή η λειτουργικότητα θα μπορούσε να είναι καθ’οδόν.

Η Amazon κυκλοφόρησε την εφαρμογή της Alexa στο Microsoft Store τον περασμένο μήνα, που επιτρέπει στους οπαδούς των Windows 10 να κάνουν χρήση του βοηθού της.

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία τεχνολογίας δήλωσε: «Η άνεση της Alexa, τώρα στον υπολογιστή σας.»

“Με την Alexa στον υπολογιστή σας μπορείτε να απλοποιήσετε τη ζωή σας και να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας για να κάνετε περισσότερα πράγματα. Απλώς πατήστε και ζητήστε από την Alexa να ελέγξει το ημερολόγιό σας, να δημιουργήσει λίστες, να παίξει μουσική, να απαντήσει σε ερωτήσεις, να διαβάσει τα νέα και πολλά άλλα. Η Alexa στον υπολογιστή σας, κάνει ακόμα πιο εύκολο τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού σας από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας απλά τη φωνή σας. Είτε είστε στο σπίτι είτε βρίσκεστε εν κινήσει, η Alexa έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη ζωή σας.”

Παρόλο που η στενότερη ενσωμάτωση ψηφιακών βοηθών τρίτων προγραμματιστών στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχει φημολογηθεί, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS