ΑρχικήsecurityBrave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Brave: Επιλέγει Chromium όπως οι Google Chrome, Vivaldi, Opera, Edge

Το Chromium code base ανοιχτού κώδικα της Google κερδίζει σταθερά έδαφος. Μετά την απόφαση της Microsoft να το χρησιμοποιήσει για τον Edge την περασμένη εβδομάδα, ο Brave browser ανακοίνωσε ότι έχει μεταβεί στο Chromium με την πιο πρόσφατη έκδοση του, v.0.57.

O Βrave είναι το πιο πρόσφατο πρόγραμμα περιήγησης που επιλέγει Chromium ακολουθώντας τα βήματα των Google Chrome, Vivaldi, Opera, και Edge.

Να σημειώσουμε ότι ο Brave χρησιμοποίησε τον back-end code του Chromium από το 2016. Η εταιρεία τόνισε ότι η νέα βάση κώδικα βελτιώνει την απόδοση κατά 22%. Επιπλέον, οι χρήστες θα απολαύσουν έως και δέκα δευτερόλεπτα γρηγορότερη φόρτωση των ιστοσελίδων σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Brave

Επιπλέον, το Brave 0.57 υποστηρίζει τις επεκτάσεις Chrome. Η εταιρεία δήλωσε ότι κατηγοριοποιεί τις επεκτάσεις σε τρεις κατηγορίες για την ασφάλεια των χρηστών: επιτρέπεται και ελέγχεται, επιτρέπεται και δεν ελέγχεται και μπλοκαρισμένο. Μάλιστα, σύντομα θα προστεθούν περισσότερες κατηγορίες. Οι λειτουργίες αυτές θα μπορούσαν να είναι ελκυστικές για τους χρήστες του Chrome που θέλουν να δοκιμάσουν ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης χωρίς να εγκαταλείψουν τα θετικά που προσφέρει ο browser της Google.

Να σημειώσουμε ότι ο Brave browser δεν συγχρονίζει τα δεδομένα των χρηστών στους διακομιστές του χωρίς την άδεια τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS