Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!
infosec

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος...
Read More
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
Latest Posts

Η Microsoft μεταβαίνει στον Chromium και η Mozilla αντιδρά

microsoft edge chromium

Τα νέα πως η Microsoft θα μεταβεί στον Chromium για το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge έρχονται ως μεγάλη έκπληξη δεδομένης της προσπάθειας που έκανε ο τεχνολογικός γίγαντας για να επιτύχει ο EdgeHTML.

microsoft edge chromium

Και ενώ η μετάβαση αυτή έχει νόημα, λαμβάνοντας υπόψη πόσο αργά βελτιώνεται το Microsoft Edge, οι απόψεις για το αν είναι σωστή κίνηση για τη βιομηχανία είναι αντικρουόμενες. Η Google, για παράδειγμα, δεν έχει κανένα λόγο να μην είναι ικανοποιημένη με την Microsoft που τελικά παραδίνεται και περνάει στην εποχή του Chromium.

«Το Chrome είναι πρωτοπόρος του διαδικτύου από την αρχή και υποδεχόμαστε με χαρά τη Microsoft στην κοινότητα των συνεργατών του Chromium», λέει ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. «Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη Microsoft για να προωθήσουμε το ανοικτό διαδίκτυο, να υποστηρίξουμε τις επιλογές των χρηστών και να προσφέρουμε εξαιρετικές εμπειρίες περιήγησης».

Με την Microsoft να υπόσχεται ουσιαστική συμβολή στον Chromium, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επωφεληθεί ολόκληρη η βιομηχανία από αυτήν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων περιήγησης που βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, όπως το Google Chrome και το Vivaldi.

Αλλά από την άλλη πλευρά, η Mozilla δεν έχει κανένα λόγο να είναι ικανοποιημένη από τη μετάβαση της Microsoft στο Chromium. Η εταιρεία λέει ότι παρόλο που αυτή η απόφαση δίνει στην Google ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά του προγράμματος περιήγησης, θα συνεχίσει να επενδύει στο δικό της πρόγραμμα περιήγησης, προκειμένου να προσφέρει στους καταναλωτές μια ισχυρή εναλλακτική λύση στο Google Chrome.

«Η επιλογή της Microsoft απλά αυξάνει τη σημασία του ρόλου του Mozilla Firefox ως τη μόνη ανεξάρτητη επιλογή. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε πιστεύοντας πως το Chrome της Google είναι η μόνη επιλογή που πρέπει να έχουν οι καταναλωτές. Γι ‘αυτό κατασκευάσαμε τον Firefox και θα αγωνιζόμαστε πάντα για ένα αληθινά ανοιχτό διαδίκτυο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Mozilla.

Η Microsoft αναφέρει ότι το πρώτο build preview του νέου Microsoft Edge θα είναι έτοιμο για δοκιμές στις αρχές του 2019, ενώ η τελική έκδοση θα κάνει την εμφάνιση της το επόμενο έτος.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *