Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!
infosec

Απαγορεύστε στις εφαρμογές να παρακολουθούν το smartphone σας μέσα από απλά βήματα!

Εκατοντάδες εφαρμογές μπορούν να σας παρακολουθούν και να μοιραστούν προσωπικές πληροφορίες με τους διαφημιστές και τους λιανοπωλητές. Υπάρχει όμως τρόπος...
Read More
infosec

Μανώλης Σφακιανάκης: Νέα γραφεία του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη

Την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Cyber Security International Institute (CSIi) στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,...
Read More
infosec

Bethesda: Εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία που υπήρχαν στα αιτήματα υποστήριξης

Αφού ζήτησαν τα προσωπικά στοιχεία των πελατών τους στην Fallout 76 στα αιτήματα υποστήριξης (support tickets), η Bethesda Software LLC...
Read More
infosec

Φαίνεται ότι AI bots μπορούν να παραβιάσουν εύκολα τα CAPTCHA

Εάν είστε ένας από  τους ανθρώπους που μισούν τη διαδικασία να διαλέγουν αυτοκίνητα, πινακίδες δρόμου και άλλα αντικείμενα σε πλέγματα...
Read More
infosec

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login...
Read More
Latest Posts

Θα μπορούσαν αυτόνομα AR avatars να αλληλεπιδρούν μαζί μας;

ARΕάν αφιερώνετε αρκετό χρόνο στο να παρακολουθείτε την φαινομενικά «τέλεια» ζωή άλλων ανθρώπων στα Social Media, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι η ψεύτικη εικόνα του online κόσμου έχει αρχίσει να φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστική.

Αυτός μπορεί να είναι και ο λόγος που τόσοι πολλοί επενδυτές αρχίζουν να στρέφονται στον κόσμο των avatar και των ψηφιακών influencers, που δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι αλλά μπορούν να μάθουν από το ακροατήριό τους σε πραγματικό χρόνο. Η ομάδα Artie είναι μία από αυτές, που προσπαθεί ουσιαστικά να δημιουργήσει μια μηχανή αλληλεπίδρασης, ώστε ψηφιακά είδωλα να εισέρχονται στον πραγματικό κόσμο και να έχουν κάποια ουσιαστική αλληλεπίδραση με τους χρήστες μέσω AR.

Οι υποστηρικτές της Artie, περιλαμβάνουν το Founders Fund και τον συνιδρυτή του YouTube Chad Hurley. Οι συνιδρυτές Armando Kirwin και Ryan Horrigan προέρχονται από κορυφαίες νεοσύστατες επιχειρήσεις στο χώρο των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Η αυτόνομη πλατφόρμα της Artie, επικεντρώνεται σε ορισμένες ανερχόμενες τάσεις.

Η μία είναι η ιδέα των ψηφιακών influencers που αναδύεται στην Ιαπωνία και την Κορέα, η οποία ουσιαστικά εκμεταλλεύεται όλες τις νέες δυνατότητες εντοπισμού προσώπων των smartphones, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν 3D είδωλα που είναι ένα είδος animated, online προσωπικοτήτων. Η Artie δεν εξετάζει απαραιτήτως το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες αυτή τη στιγμή, αλλά η δουλειά της εταιρείας πάνω σε πιο επώνυμα περιεχόμενα με ήδη δοκιμασμένα IP είναι ένα ενδιαφέρον πρώτο βήμα προς κάτι μεγαλύτερο.

Η Artie είναι επίσης μια εταιρεία AR. Η αγορά AR φαίνεται ότι έχει ακόμα ορισμένα εμπόδια να ξεπεράσει. Υπάρχουν μερικές εταιρείες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες πιο θεμελιώδεις δυνατότητες για να επιτρέψουν κοινές εμπειρίες που προσαρμόζονται στο περιβάλλον τους, αλλά είναι ασαφές πώς ο σύνδεσμος που λείπει πραγματικά είναι να πείσουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ένα χαρακτηριστικό που απλά είναι σε αδράνεια στο smartphone τους.

Η εταιρεία συνεργάζεται με πρότυπα WebXR που επιτρέπουν ουσιαστικά σε κάποιον να αγγίξει έναν σύνδεσμο στο τηλέφωνό του και να βυθιστεί κατευθείαν σε μια εμπειρία όπου το avatar βρίσκεται μέσα στο φυσικό του χώρο.

Ακόμα κι αν αυτή η ιδέα ακούγεται κάπως περίεργη, η Artie δεν είναι η μόνη που έχει δείξει ενδιαφέρον, καθώς και η Google έχει βρεθεί πολύ κοντά σε αυτό με την κυκλοφορία του Playground στα Pixel smartphone της, όπου οι χρήστες μπορούν να βρεθούν σε φωτογραφίες με 3D χαρακτήρες που έχουν επαφή με  το περιβάλλον τους. Για την Artie, οι βαθύτερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του avatar και των χαρακτήρων είναι αυτές που πραγματικά ελπίζει ότι θα φέρουν τη μαγεία στο προσκήνιο.

Οι συν-ιδρυτές μοιράζονται τις ίδιες μεγάλες ιδέες όσον αφορά την τεχνολογία που εκμεταλλεύεται τη βαθιά εκμάθηση για να δείξει στους δημιουργούς περιεχομένου περισσότερα για τον κόσμο και το κοινό για το οποίο δημιουργούν. Η Artie βρίσκεται στο προσκήνιο μερικών ενδιαφέροντων αλλά αρκετά περίεργων τάσεων της αγοράς, οι οποίες μάλλον καθοδηγούνται τόσο από την ποπ κουλτούρα όσο και από τις τεχνολογικές δυνατότητες, αν και είναι μία εντελώς νέα τεχνολογία που προέρχεται από μια μικρή ομάδα.

Οι ιδρυτές λένε ότι θα αρχίσουν να δουλεύουν με μερικούς πρώην «power users» όπως εταιρείες μέσων ενημέρωσης και διασημότητες από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους για να αρχίσουν να δημιουργούν τις πρώτες εμπειρίες για το μηχάνημά τους που θα ονομάζεται «Wonderfriend».

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *