ΑρχικήinetΗ Mozilla ξεκινά τη δοκιμή υπηρεσίας VPN τρίτων προγραμματιστών

Η Mozilla ξεκινά τη δοκιμή υπηρεσίας VPN τρίτων προγραμματιστών

ProtonVPNΦαίνεται ότι η Mozilla ακολουθεί τα βήματα του Opera. Ένας γερμανικός ιστότοπος αναφέρει ότι η Mozilla θα αρχίσει να δοκιμάζει το εμπορικό VPN για μερικούς χρήστες στις ΗΠΑ, ξεκινώντας από σήμερα.

Σε αντίθεση με το Opera, το οποίο προσφέρει τη δική του υπηρεσία VPN, η Mozilla συνεργάζεται με το ProtonVPN ένα προμηθευτή VPN της Ελβετίας, για να χρησιμοποιήσει τα networking resources για ένα πιο προηγμένο επίπεδο ασφάλειας.

Η υπηρεσία θα προσφέρει στους χρήστες προστασία από επιβλαβείς ιστότοπους, ανασφαλείς συνδέσεις, οποιοδήποτε μη αναγνωρισμένο δίκτυο κλπ. Με άλλα λόγια, σχεδόν όλα όσα προσφέρει ένα VPN.

Ενώ τα VPN παρέχουν επαρκή ασφάλεια στους χρήστες που περιηγούνται στο Διαδίκτυο, οι χρήστες ενδέχεται να ενοχλούνται όταν το Firefox θα τους προτείνει τη χρήση της υπηρεσίας κάθε φορά που θα θέλουν να περιηγηθούν σε μια λιγότερο ασφαλή ιστοσελίδα. Το Proton VPN θα χρεώνει επίσης τους χρήστες $ 10 για τη χρήση της υπηρεσία του.

Εκτός αυτού, οι χρήστες θα μπορούσαν να είναι καχύποπτοι σχετικά με τη φύση της συμφωνίας μεταξύ της Mozilla και του Porton VPN. Από τη στιγμή που το Firefox θα κερδίζει μερίδιο από τα έσοδα των 10 $ / μήνα εάν οι χρήστες κάνουν εγγραφή στην υπηρεσία, είναι δύσκολο να εμπιστευτούν τις εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών. Αντ’ αυτού θα ήταν πολύ καλύτερα εάν η Mozilla είχε αναπτύξει το δικό της VPN.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS