Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Το Mozilla «Firefox Monitor» σας ειδοποιεί όταν παραβιάζονται τα δεδομένα σας

FirefoxΗ Mozilla μόλις ξεκίνησε μια δωρεάν υπηρεσία που ονομάζεται Firefox Monitor, για να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν αν οι λογαριασμοί τους αποτελούν μέρος των πολυάριθμων παραβιάσεων δεδομένων που συμβαίνουν κάθε χρόνο.

Απλώς πληκτρολογήστε το email ID σας στην ιστοσελίδα του Firefox Monitor και σαρώστε το για να βρείτε τυχόν περιπτώσεις εκτεθειμένων online λογαριασμών.

Για πρόσθετη ασφάλεια, μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία για να σας επιτρέψει να παίρνετε ειδοποιήσεις άμεσα, σε περίπτωση που το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ή ο κωδικός πρόσβασής σας εμπλέκονται σε παραβίαση δεδομένων στο μέλλον.

Η υπηρεσία είναι βασικά μια εξωτερική διασύνδεση με την βάση δεδομένων Troy Hunt’s Have I Pwned (HIBP) που επιτρέπει στους χρήστες να εγγραφούν για να ενημερωθούν σε περίπτωση που οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους διαπιστωθεί ότι είναι μέρος μιας παραβίασης δεδομένων.

Αναφέρουμε επίσης ότι αυτή η υπηρεσία είναι απολύτως ασφαλής για χρήση. Η Mozilla έχει βεβαιωθεί ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν εγγραφεί στο Firefox Monitor δεν μοιράζονται με τρίτους ή ακόμα και με τον συνεργάτη της HIBP.

Για να διασφαλιστεί αυτό, η Mozilla κρύβει το email ID του χρήστη και στέλνει μερικούς μόνο χαρακτήρες του. Το HIBP αντιστοιχεί αυτούς τους χαρακτήρες με όλες τις καταχωρίσεις στη βάση δεδομένων του και απαντά σε μια σειρά λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί.

Ανεξαρτήτως παραβίασης των δεδομένων, πρέπει πάντα να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τον κωδικό πρόσβασής σας. Συχνή αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας, ενεργοποίηση 2 factor authentication και χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού θα σας βοηθήσει να διατηρείτε τα δεδομένα σας ασφαλή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *