Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Η Mozilla εγκαινιάζει το Firefox Reality Web Browser για VR Headsets

MozillaΗ Mozilla είναι έτοιμη να πάει την εμπειρία περιήγησης στο διαδίκτυο σε άλλο επίπεδο με το web browser εικονικής πραγματικότητας που ονομάζεται Firefox Reality. Έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για να λειτουργεί με αυτόνομα ακουστικά VR και AR.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Firefox Reality με ένα VR Headset,  για να αναζητήσετε και να περιηγηθείτε σε ιστοσελίδες μέσω του ελεγκτή χειρός. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης χρησιμοποιεί φωνητική αναζήτηση.

Υπάρχει ωστόσο κι ένας δείκτης χειρός για την πληκτρολόγηση λέξεων από ένα εικονικό πληκτρολόγιο, αλλά είναι μια εξαιρετικά αργή μέθοδος και μάλλον κανείς δεν θα είναι πρόθυμος να το χρησιμοποιήσει.

Το νέο browzer, φέρνει επίσης ένα σωρό καινούρια χαρακτηριστικά όπως το Privacy Mode, το Resize Mode και την ευελιξία να μετακινείστε μεταξύ διαδικτυακών τόπων 2D και 3D.

Το πρόγραμμα περιήγησης είναι δωρεάν και η έκδοση 1.0 είναι διαθέσιμη για VR Headsets όπως το Google DayDream, το Oculus Rift και το Viveport.

Το browzer Firefox Reality βελτιστοποιείται επίσης για να τρέχει στα ηχοσυστήματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως το Oculus Go και το Lenovo Mirage Solo.

Δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση του VR προγράμματος περιήγησης, η Mozilla θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα επερχόμενα θέματα της εφαρμογής. Ωστόσο αυτό θεωρείται δευτερεύον ζήτημα μέχρι στιγμής.

Επί του παρόντος, περιεχόμενο VR είναι διαθέσιμο σε αυτόνομες εφαρμογές, οι οποίες απαιτούν από τους χρήστες να εγγραφούν και να τις κατεβάσουν για να ξεκινήσουν να τις χρησιμοποιούν.

Με την εισαγωγή του προγράμματος περιήγησης VR, ελπίζουμε ότι οι χρήστες ενδέχεται να έχουν ευκολότερη μετάβαση στην ανάπτυξη περιεχομένου που έχει κατασκευαστεί για ακουστικά VR που θα μπορούσε να τρέξει στο WebVR.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν οι προγραμματιστές θα επιλέγουν να δημιουργούν περιεχόμενο για το πρόγραμμα περιήγησης VR της Mozilla ή αν θα συνεχίσουν να δημιουργούν αυτόνομες VR εφαρμογές στο μέλλον.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *