ΑρχικήUpdatesFirefox Reality: ο browser εικονικής πραγματικότητας της Mozilla

Firefox Reality: ο browser εικονικής πραγματικότητας της Mozilla

RealityΗ νέα έκδοση του Firefox, προσφέρει την εμπειρία της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με το Firefox Reality, το νέο Open Source πρόγραμμα περιήγησης, που λειτουργεί με AR και VR headsets.

Η Mozilla δεν είναι η μόνη που επιχειρεί κάτι τέτοιο. Παρόμοια προγράμματα περιήγησης VR υπάρχουν ήδη. Υπάρχει η έκδοση του Edge για το Hololens, όπως και μια πειραματική έκδοση του Chrome για το DayDream και πολλά ακόμα.

Ακριβώς όπως και το κανονικό Firefox, ο Open Source browser έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διαφορετικές πλατφόρμες αντί να περιορίζεται σε ένα ή δύο headsets. Ωστόσο, η Mozilla δεν έχει κάνει ακόμη καμία δήλωση σχετικά με τη συμβατότητα της πλατφόρμας.

Η Mozilla είπε ότι έχουν δημιουργήσει το Firefox Reality από το μηδέν και εργάστηκαν σκληρά για να δημιουργήσουν το πρόγραμμα περιήγησης, βασιζόμενοι στην εμπειρία τους και την τεχνολογία που είχαν χρησιμοποιήσει στο Firefox Quantum. Αν και δεν γνωρίζουν πλήρως τις συνέπειες που μπορεί να έχει η επαυξημένη πραγματικότητα στην ιδιωτική ζωή, η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ένα από τα βασικά σημεία που λήφθηκαν υπόψην για την ανάπτυξη της νέας αυτής έκδοσης.

Mια πρώτη ιδέα του Firefox Reality, μέσω ενός HTC Vive VR headset παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο. Τις επόμενες εβδομάδες, η Mozilla θα δημοσιεύσει περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών της διαδικασίας σχεδιασμού και μερικών sneak peeks του προγράμματος περιήγησης σε διαφορετικά headsets.

Η Mozilla δίνει έμφαση στο γεγονός ότι τα προγράμματα περιήγησης θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος των AR και VR. Η εταιρεία, έχει ήδη εισάγει την υποστήριξη WebVR με την κυκλοφορία του Firefox 55. Το Firefox Reality είναι η προσπάθεια της εταιρείας να κάνει την εικονική πραγματικότητα ένα πιο προσιτό μέρος για περισσότερους χρήστες.

Tο source code για το Firefox Reality είναι διαθέσιμο στο GitHub. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες των Daydream και Gear VR, μπορούν να το εκτελέσουν στα headsets τους σε developer mode.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS