ΑρχικήsecurityΤο Mozilla «Facebook Container» αποτρέπει την παρακολούθηση δεδομένων

Το Mozilla «Facebook Container» αποτρέπει την παρακολούθηση δεδομένων

ContainerΤο Facebook αντιμετωπίζει ήδη αρκετά προβλήματα, καθώς πολλά μέτωπα έχουν ανοιχτεί εναντίον του. Και η Mozilla δίνει ένα ακόμα χτύπημα, με τη μορφή μιας επέκτασης για το Firefox, που ονομάζεται Facebook Container.

Η Mozilla έχει σχεδιάσει το addon, για να καταστήσει πιο δύσκολο στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να εντοπίζει τα δεδομένα των χρηστών του όποτε θέλει. Η εταιρεία λέει ότι βασίζεται σε τεχνολογίες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, για να βοηθήσουν στη διαχείριση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας.

Η επέκταση δεν θα μπορέσει να εμποδίσει το Facebook να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά σας στο ίδιο το κοινωνικό δίκτυο. Αυτό που θα κάνει το Facebook Container είναι να εμποδίζει το Facebook να εντοπίζει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο, εκτός του συστήματός του.

Πώς λειτουργεί το Facebook Container;

Μετά την εγκατάσταση της επέκτασης, σας αποσυνδέει από το λογαριασμό σας στο Facebook και διαγράφει όλα τα σχετικά cookies. Όταν θα ξανασυνδεθείτε στο Facebook, η επέκταση θα το τρέξει σε ένα απομονωμένο container. Το χρώμα της καρτέλας θα είναι μπλε στην περίπτωση αυτή.

Μετά τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook όπως συνήθως. Αλλά όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που δεν ανήκει στο Facebook ή επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που δεν ανήκει στο Facebook από τη γραμμή URL, θα φορτωθεί έξω από τον container. Έτσι, θα εμποδίσει το Facebook να σας παρακολουθήσει σε άλλους ιστότοπους μέσω cookies τρίτων. Θα είναι πιο δύσκολο να σας σταλούν διαφημίσεις και άλλα στοχευμένα μηνύματα.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία. Εάν χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας στο Facebook για να συνδεθείτε σε διαφορετικούς ιστότοπους, ίσως αντιμετωπίσετε προβλήματα. Επίσης, τα ενσωματωμένα σχόλια του Facebook και τα κουμπιά Like στις ιστοσελίδες που εμφανίζονται σε άλλες καρτέλες του προγράμματος περιήγησης δεν θα λειτουργήσουν.

Είναι αυτονόητο ότι το Facebook Container θα αποτρέψει την παρακολούθηση μόνο εάν χρησιμοποιείτε Firefox. Εάν συνδέεστε στο Facebook μέσω άλλων προγραμμάτων περιήγησης ή συσκευές, δεν έχει νόημα η εγκατάσταση του εργαλείου.

Εάν ενδιαφέρεστε για την επέκταση Facebook Container, μπορείτε  να την κατεβάσετε από αυτό το σύνδεσμο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS