ΑρχικήinetΤο Chrome OS ίσως επιτρέψει στο launcher να εγκαθιστά το Linux

Το Chrome OS ίσως επιτρέψει στο launcher να εγκαθιστά το Linux

Το Chrome OS βασιζόταν από πάντα στο Linux αλλά με την καινούρια beta υποστήριξη για Linux apps, το σύστημα έχει ανοίξει για νέες εφαρμογές, στις οποίες πιο πριν δεν μπορούσε κάποιος να έχει πρόσβαση. Η Google ήδη δουλεύει πάνω στις Linux εφαρμογές και αναζητά νέους τρόπους για να μπορεί ο χρήστης να κάνει εγκατάσταση των Linux εφαρμογών από το Chrome OS app launcher.

Chrome OS

Παρόλο που η Google συνεργάζεται με την Linux, αυτή τη φορά ίσως αποδειχτεί περίπλοκο για κάποιον που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά το Terminal, να καταφέρει να πλοηγηθεί.

Ωστόσο, η μπάρα αναζήτησης στο Chrome OS μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη των Android εφαρμογών από το Play Store και σύντομα ίσως να είναι διαθέσιμη για την εγκατάσταση ολόκληρου του Linux λογισμικού.

Ειδικότερα, το Chrome Story ανακάλυψε μία δέσμευση στο Chromium repo, το οποίο προσθέτει τη δυνατότητα να ψάχνει και να εγκαθιστά Linux πακέτα από το Chrome OS launcher. Η περιγραφή bug tracker διαβάζει «Add APT search into Chrome OS App Launcher, so that uninstalled Linux packages and Apps can be searched for and installed via the App launcher». Να επισημανθεί πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον το νέο χαρακτηριστικό δεν εμφανίζεται να είναι ζωντανό στο Chrome OS Canary αλλά το flag θα ονομαστεί #crostini-app-search.

Όλο αυτό θα κάνει στους χρήστες πολύ πιο εύκολη την εγκατάσταση των εφαρμογών Linux αλλά και των εργαλείων στο Chrome OS και με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθείτε να γνωρίζετε το όνομα του πακέτου Debian για οτιδήποτε επιθυμείτε να εγκαταστήσετε. Συνήθως, αυτά είναι παρόμοια με το όνομα της εφαρμογής αλλά κάποια ίσως διαφέρουν. Για τους περισσότερους χρήστες, η εγκατάσταση ενός «app store», όπως το Chrome Software Center, καθιστά τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Ελπίζουμε να γίνει διαθέσιμο το νέο feature σύντομα, ώστε να μπορεί ο χρήστης να κατεβάζει νέες και Linux εφαρμογές άμεσα από το app launcher.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS