ΑρχικήsecurityΓια ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Για ποιον λόγο διαγράφονται οι παλιές συνομιλίες σου στο WhatsApp;

Το WhatsApp Arcive σου περιέχει πολλές ευχάριστες, θλιβερές και αξέχαστες συζητήσεις σου. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι, σύμφωνα με ορισμένους χρήστες, ένα σφάλμα της πλατφόρμας διαγράφει όλα τα παλιά σου μηνύματα.

Το συγκεκριμένο bug πρωτοεμφανίστηκε πέρσι και διαγράφει τα μηνύματα σου με χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τα πιο παλιά.

Επειδή, μάλλον, το κακό έχει παραγίνει, πολλοί οπαδοί του WhatsApp μοιράζονται την δυσαρέσκεια τους στο Twitter τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό τους ενοχλεί αρκετά. Απ’ ότι φαίνεται το σφάλμα επηρεάζει περισσότερο τους Android χρήστες. Μέχρι στιγμής, οι iOS χρήστες είναι ασφαλείς, κάτι που όμως δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει στο μέλλον, αν η πλατφόρμα δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

WhatsApp

Να σημειώσουμε ότι, για κακή μας τύχη, δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές τι προκαλεί τη διαγραφή των μηνυμάτων μας. Είναι κάποια λειτουργία που πρέπει να απενεργοποιήσουμε; Είναι κάποιο θέμα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα οπότε περιμένουμε κάποιο patch; Είναι κάποια ευπάθεια που εκμεταλλεύονται κακόβουλοι χρήστες και μπορούν να διαχειριστούν τους λογαριασμούς μας; Πολλά τα πιθανά σενάρια…

Ωστόσο, οφείλουμε να σας θυμίσουμε ότι πέρσι το WhatsApp είχε δηλώσει ότι θα διαγράφει το αρχείο συνομιλίας των χρηστών, εκτός αν δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας στο Google Drive.

Η μόνη μας καχύποπτη σκέψη είναι γιατί να συμβαίνει αποκλειστικά σε Android χρήστες, μήπως, όντως, πρόκειται για κάποιο σφάλμα ασφαλείας. Αν όχι, γιατί το WhatsApp δεν έχει ξεδιαλύνει την κατάσταση ώστε να μην ανησυχούμε;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS