ΑρχικήsecurityMicrosoft: To «Patch Tuesday» για Windows 7 έφερε προβλήματα

Microsoft: To «Patch Tuesday» για Windows 7 έφερε προβλήματα

Μέσα στην εβδομάδα, η Microsoft έβγαλε μία σειρά από χρήσιμες αναβαθμίσεις για όλες τις υποστηριζόμενες εκδοχές των Windows, ως μέρος του «Patch Tuesday» της εταιρείας. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το «Patch Tuesday» είναι ένας ανεπίσημος όρος από τη Microsoft και αναφέρεται στην κυκλοφορία συχνών αναβαθμίσεων ασφαλείας για τα προϊόντα λογισμικού της εταιρείας.

MicrosoftΠιο συγκεκριμένα, οι αναβαθμίσεις έφεραν και κάποια γνωστά ζητήματα αλλά φαίνεται πως η εταιρεία πρόλαβε να χειριστεί το πρόβλημα, προτού κυκλοφορήσει δημόσια.

Σύμφωνα με ένα μεγάλο αριθμό από reports στο Reddit και στα TechNet forums της Microsoft, η αναβάθμιση ασφαλείας KB4480970 για τα Windows 7 και Windows Server 2008 R2 με το Service Pack 1, κόβουν την πρόσβαση στα SMBv2 shares από την στιγμή που έχει γίνει εγκατάσταση στο host. Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες που χρησιμοποιούν το Windows Server 2008 Service Pack 2 αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με το αντίστοιχο μηνιαίο rollup KB4480968. Επιπλέον να επισημανθεί πως η απομακρυσμένη πρόσβαση από το desktop μπορεί να μην είναι εφικτή για χρήστες, των οποίων οι λογαριασμοί παραμένουν στο γκρουπ των «Administrators» σε μηχανές-στόχους μετά την αναβάθμιση.

Για την ώρα, η ευκολότερη λύση μπορεί να είναι απλώς η απεγκατάσταση της τελευταίας αναβάθμισης, η οποία φαίνεται να έχει διορθώσει το θέμα για αυτούς που το έχουν αναφέρει. Αν κάποιος user νιώθει πως μπορεί να επεξεργαστεί το registry στον υπολογιστή, μπορεί να κοιτάξει τα γερμανικά forums στο administrator.de, στο οποίο έχει δημοσιευτεί ένα workaround. Φυσικά, το να επεξεργαστεί κανείς το registry περιέχει κάποια ρίσκα και γιαυτό πρέπει να διασφαλίσει πως έχει ένα backup πριν προχωρήσει στην αντίστοιχη διαδικασία. Για την επίλυση των ζητημάτων, πατήστε την ακόλουθη εντολή στο παράθυρο «Command Prompt» με τα δικαιώματα του διαχειριστή στον host υπολογιστή.

reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system /v LocalAccountTokenFilterPolicy /t REG_DWORD /d 1 /f

Ωστόσο, η Microsoft δεν φαίνεται να έχει αναγνωρίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς δεν πρόσθεσε μια λίστα με τα γνωστά ζητήματα. Ελπίζουμε πως σύντομα θα διορθωθεί το πρόβλημα από πλευρά της εταιρείας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS