ΑρχικήinetMicrosoft: Raw Image Extension για υποστήριξη RAW εικόνων στα Windows 7 και...

Microsoft: Raw Image Extension για υποστήριξη RAW εικόνων στα Windows 7 και 8

Raw Image Extension: Ενώ η Microsoft διαθέτει ένα δωρεάν πακέτο κωδικοποιητή για την υποστήριξη RAW εικόνων στα Windows 7 και Windows 8, το τελευταίο λειτουργικό της σύστημα δεν προσφέρει υποστήριξη για τη συγκεκριμένη μορφή εικόνας στο File Explorer και σε default Photos app.

Ευτυχώς το ζήτημα τελειώνει σήμερα, καθώς η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα επέκταση RAW Windows 10 στο Microsoft Store, η οποία υποστηρίζει τη μορφή RAW που χρησιμοποιούν οι περισσότερες κάμερες.

Raw Image

Το Raw Image Extension προσθέτει εγγενή υποστήριξη προβολής για εικόνες που έχουν ληφθεί σε raw μορφή που παράγονται από πολλές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μεσαίας έως υψηλής ποιότητας. Εγκαθιστώντας το πακέτο, θα μπορείτε να προβάλετε τα thumbnails και τα metadata των raw file formats στο Windows File Explorer των Windows ή να προβάλετε εικόνες στο Photos app. Η τρέχουσα έκδοση της επέκτασης υποστηρίζει μια μακρά λίστα φωτογραφικών μηχανών, ωστόσο ορισμένες μορφές Raw όπως .CR3 και .GPR δεν υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτό το πακέτο έγινε εφικτό χάρη στο πρόγραμμα libraw open source (http://www.libraw.org). Ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.libraw.org/supported-cameras για τη λίστα με τις υποστηριζόμενες κάμερες.

Εκτός από τη δυνατότητα προβολής thumbnails στον Explorer και προβολής των εικόνων στο Photos app, η επέκταση φέρνει επίσης υποστήριξη για τα EXIF data που χρησιμοποιούνται στη μορφή αρχείου.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS