ΑρχικήHow ToMac: Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία αποθήκευσης των screenshots σας;

Mac: Πώς να αλλάξετε την τοποθεσία αποθήκευσης των screenshots σας;

Όταν τραβάτε screenshots στη Mac συσκευή σας χρησιμοποιώντας τη συντόμευση Shift-Command-3 για να κάνετε screenshot ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή ή Shift-Command-4 για να τραβήξετε ένα μέρος αυτής, τα αρχεία εικόνας αποθηκεύονται απευθείας στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε όμως να το αλλάξετε αυτό.

Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε αυτήν την προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης και να επιλέξετε μία άλλη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε ορισμένα βήματα.

Εάν εκτελείτε macOS Mojave ή κάποια μεταγενέστερη έκδοση, μπορείτε να πατήσετε Shift-Command-5 για να “καλέσετε” τον πίνακα καταγραφής οθόνης, να κάνετε κλικ στο “Επιλογές” και στη συνέχεια να πατήσετε στην επιλογή  “Άλλη θέση” για να επιλέξετε έναν προορισμό.

Για εκδόσεις macOS πριν από το Mojave, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Αρχικά, εάν θέλετε να αλλάξετε την τοποθεσία όπου θα αποθηκεύονται τα screenshots σας στη Mac συσκευή σας, η οποία έχει κυκλοφορήσει πριν το Mojave, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο Finder, να πατήσετε Shift-Command-N για να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύονται τα screenshots σας και να δώσετε στο φάκελο ένα όνομα της επιλογής σας.
  • Εκκινήστε την εφαρμογή Terminal, η οποία βρίσκεται στο Applications / Utilities.
  • Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο space, αλλά μην πατήσετε Enter ακόμα: defaults write com.apple.screencapture location.
  • Στη συνέχεια σύρετε το φάκελο που μόλις δημιουργήσατε στο παράθυρο Terminal. Η διαδρομή του φακέλου θα πρέπει να εμφανίζεται μετά την εντολή που πληκτρολογήσατε. Μετά πατήστε Enter.


Τα screenshots που έχετε τραβήξει θα αποθηκεύονται τώρα στον φάκελο που έχετε ορίσει, κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις screenshot. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να διαγράψετε αυτόν το φάκελο έως ότου αλλάξετε την τοποθεσία αποθήκευσης και να επιλέξετε μία άλλη, χρησιμοποιώντας την ίδια εντολή Terminal, διαφορετικά θα αντιμετωπίσετε προβλήματα. Εάν θέλετε να αλλάξετε τα πράγματα στο μέλλον έτσι ώστε τα screenshots να αποθηκεύονται ξανά στην επιφάνεια εργασίας σας, απλώς εισάγετε την εντολή Terminal και αλλάζετε τον προορισμό σε ~ / Desktop.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS