ΑρχικήHow ToΠως να κάνω Screenshot; 8 εύκολοι τρόποι

Πως να κάνω Screenshot; 8 εύκολοι τρόποι

8 Τρόπους να κάνετε έυκολα και γρήγορα ένα Screenshot !

Σας έχει τύχει να παίζετε κάποιο παιχνίδι και να θέλετε να αποθηκεύσετε ένα screenshot από την καλύτερη στιγμή, αλλά να μην ξέρετε πως;  Σας έχει τύχει να πατάτε το print screen και να μην συμβαίνει τίποτα; Σε αυτό το άρθρο, θα δείτε μερικούς τρόπους, με τους οποίους μπορείτε πολύ εύκολα να τραβήξετε ένα screenshot οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστείτε, χωρίς να σκέφτεστε για τα παραπάνω προβλήματα!

1) Snip & Sketch

Το Snip & Sketch είναι ένα εργαλείο το οποίο κάνει εύκολη τη δημιουργία και την επεξεργασία των screenshots. Αφού τραβήξετε ένα, το screenshot φορτώνεται αυτόματα στο Snip & Sketch το οποίο σας επιτρέπει να το επεξεργαστείτε με διάφορα εργαλεία που υπάρχουν στο επάνω μέρος του παραθύρου. Tο screenshot επίσης αντιγράφεται αυτόματα στο σύστημα και θα περιέχει κάθε αλλαγή την οποία κάνετε μέσω του εργαλείου.

2) Snipping Tool

8 Τρόπους να κάνετε έυκολα και γρήγορα ένα Screenshot !

Παρόλο που είναι παλιό και υπάρχει ακόμα από τα Windows Vista, το Snipping Tool είναι ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο για δημιουργία screenshots, το εργαλείο αυτό δεν υποστηρίζει την αυτόματη αποθήκευση. Στην πραγματικότητα, πρέπει να αποθηκεύσετε τα αρχειά μέσω του προγράμματος, πριν βγείτε από αυτό. Ωστόσο, τα screenshots αντιγράφονται στο πρόχειρο του συστήματος. Ο προεπιλεγμένος τύπος τους είναι ορθογώνιο, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε και άλλα σχήματα, όπως και ελεύθερη μορφή.

3) Print Screen

Για να τραβήξετε εικόνα ολόκληρης της οθόνης, πατήστε το πλήκτρο Print Screen, επίσης γνωστό και ως PrtScn. Πατώντας το, δημιουργείτε ένα screenshot, το οποίο όμως θα αποθηκευτεί μόνο στο πρόχειρο. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ανοίξετε ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων όπως το Paint και να επικολλήσετε το screenshot για να το αποθηκεύσετε σαν αρχείο.

4) Windows + Print screen

Για να τραβήξετε ένα screenshot και να το αποθηκεύσετε αυτόματα, πατήστε το πλήκτρο Windows μαζί με το πλήκτρο Print Screen. Η οθόνη θα ασπρίσει για μια στιγμή, για να υποδείξει ότι η ενέργεια έγινε με επιτυχία. Στη συνέχεια, μπορείτε να βρείτε την εικόνα στον φάκελο “screenshots” ο οποίος βρίσκεται στον φάκελο με τις εικόνες.

5) Windows + Shift + S

Το πληκτρολόγιο διαθέτει επίσης αρκετές συντομεύσεις για την δημιουργία screenshots. Πατώντας το πλήκτρο του Windows μαζί με το shift και το S, μπορείτε να τραβήξετε ένα screenshot με το Snip & Sketch. Η οθόνη θα σβήσει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά θα εμφανιστεί ένα μικρό εικονίδιο στην κορυφή της οθόνης σας από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του screenshot που θέλετε να τραβήξετε.

6) Alt + Print screen

Ένας άλλος τρόπος, για να τραβήξετε ένα γρήγορο screenshot. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Alt + PrtSc. Αυτό θα αντιγράψει την οθόνη σας στο πρόχειρο του συστήματος. Ωστόσο, θα χρειαστεί να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων για να αποθηκεύσετε την εικόνα.

7) Game Bar

Είτε παίζετε, είτε όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Game Bar για να τραβήξετε ένα screenshot. Πατήστε το πλήκτρο των Windows και το G ταυτόχρονα, για να εμφανιστεί το Game Bar. Εδώ θα βρείτε ένα κουμπί το οποίο λέει «screenshot». Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη συντόμευση η οποία είναι Windows + Alt + PrtScn για να τραβήξετε όλοι την οθόνη σας.

8) Lightshot

8 Τρόπους να κάνετε έυκολα και γρήγορα ένα Screenshot !

Αυτή είναι μια εφαρμογή, η οποία προσφέρεται για Windows και για Mac. Ωστόσο, πρέπει να την εγκαταστήσετε πριν να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να βρείτε την εφαρμογή πατώντας εδώ. Με το Lightshot μπορείτε να τραβήξετε ένα screenshot απλά πατώντας το Print screen. Έτσι, το πρόγραμμα θα ανοίξει ένα παράθυρο, στο οποίο μπορείτε να Επιλέξετε τον τύπο της εικόνας, να ζωγραφίσετε πάνω της, και, στη συνέχεια, να την αποθηκεύσετε ή να την ανεβάσετε στο ίντερνετ, με ένα απλό κλικ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS