ΑρχικήsecurityWindows Defender σφάλμα: Παρακάμπτονται οι σαρώσεις ορισμένων αρχείων

Windows Defender σφάλμα: Παρακάμπτονται οι σαρώσεις ορισμένων αρχείων

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι χρήστες των Windows 10 αναφέρουν προβλήματα σχετικά με το Windows Defender. Σύμφωνα με τα παράπονα, ορισμένα από τα αρχεία παρακάμπτονται κατά τη διάρκεια της σάρωσης. Είναι σαν να έχουν τοποθετηθεί στις «Εξαιρέσεις», ώστε να μην σαρώνονται.

Ωστόσο, οι χρήστες που αναφέρουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, λένε ότι δεν έχουν ρυθμίσει το Windows Defender, ώστε να μην σαρώνει τα συγκεκριμένα αρχεία.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι όταν πραγματοποιούν μια «γρήγορη σάρωση» ή μια «πλήρη σάρωση» χρησιμοποιώντας το Windows Defender, εμφανίζεται μια ειδοποίηση που λέει ότι κάποια στοιχεία παρακάμφθηκαν κατά τη διάρκεια της σάρωσης:

«Κάποια στοιχεία παρακάμφθηκαν κατά τη διάρκεια της σάρωσης

Η σάρωση του Windows Defender Antivirus παρέκαμψε ένα στοιχείο λόγω των ρυθμίσεων εξαίρεσης ή λόγω σάρωσης δικτύου».

Ο πρώτος που ανέφερε το πρόβλημα ήταν ο Γερμανός συγγραφέας Günter Born. Ο Born είπε ότι το 80% των Γερμανών αναγνωστών του επιβεβαιώνει αυτή τη συμπεριφορά του Windows Defender, ενώ το 20% δεν λαμβάνει την παραπάνω ειδοποίηση.

Περισσότερες δοκιμές επιβεβαίωσαν το σφάλμα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ξεκίνησε το πρόβλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες εκθέσεις, συμβαίνει περίπου από τις 10 Μαρτίου 2020, γεγονός που το συνδέει με το Patch Tuesday Μαρτίου.

Το περίεργο είναι ότι αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε σε διαφορετικές εκδόσεις Antimalware Client και δεν επηρεάζει όλους όσους τρέχουν την ίδια engine version.

Για να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί κρυφές εξαιρέσεις ή άλλες ρυθμίσεις δικτύου για το Windows Defender, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή.

Get-MpPreference | findstr / i “net exc”

Αν δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να αποκλείει τα στοιχεία από τη σάρωση, σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο σφάλμα.

Πρόκειται για ένα περίεργο σφάλμα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής μεταξύ των χρηστών που επηρεάζονται.

Η Microsoft δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS