ΑρχικήsecurityΗ Ευρώπη διχάζεται για την ασφάλεια του 5G δικτύου

Η Ευρώπη διχάζεται για την ασφάλεια του 5G δικτύου

huawei απαγόρευσηΗ Huawei, η οποία είναι ηγέτης στην ασύρματη τεχνολογία και ένας από τους μεγαλύτερους πωλητές smartphone στον κόσμο, έχει δει την επιχείρησή να στοχοποιείται από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε την απομάκρυνση της Huawei από τα δίκτυα 5G για λόγους εθνικής ασφάλειας, παροτρύνοντας και τους συμμάχους να κάνουν το ίδιο. Η Huawei από τη μεριά της δεν αποδέχεται τις κατηγορίες ότι τα προϊόντα της αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια. ΗΠΑ για Huawei και δίκτυα 5G

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να εφαρμόσει τους σχετικούς περιορισμούς για τους προμηθευτές που θεωρούνται ως υψηλοί κίνδυνοι. Ένας από τους περιορισμούς είναι η απομάκρυνσή τους από κρίσιμες και ευαίσθητες λειτουργίες. Ωστόσο, στην πράξη δεν φαίνεται να εμπόδισε εντελώς τους συγκεκριμένους προμηθευτές. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τα κράτη-μέλη της να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των δικτύων 5G της, αλλά οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιεύθηκαν απέχουν πολύ από την απαγόρευση της κινεζικής εταιρείας Huawei που έχουν ζητήσει οι ΗΠΑ.

Ευρωπαική Ένωση για Huawei και δίκτυα 5G Ευρώπη

Ειδικότερα το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, δήλωσε ότι θα επιτρέψει στην Huawei να έχει περιορισμένο και ελεγχόμενο ρόλο στα δίκτυα 5G της. Το 5G δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη και ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων, ενώ θεωρείται βασικό χαρακτηριστικό των νέων διασυνδεδεμένων τεχνολογιών όπως τα αυτοματοποιημένα οχήματα και οι έξυπνες συσκευές. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Huawei θα αποκλείεται από τις περιοχές που θεωρούνται “κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια” των δικτύων. Πρόκειται ουσιαστικά για τις περιοχές που προσδιορίζουν τους πελάτες ή λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας. Ωστόσο, θα είναι σε θέση να παρέχει στους φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνίας λιγότερο ευαίσθητα προϊόντα, όπως η ραδιοφωνική τεχνολογία και οι σταθμοί βάσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στην εκτίμηση επικινδυνότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ήταν ενεργό μέλος στην σχετική διαδικασία.Τώρα, όμως, φαίνεται να επιδιώκει να υιοθετήσει την πολιτική της Γερμανίας, της οποίας η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένη να αποκλείσει συγκεκριμένους παρόχους από τα δίκτυα 5G της χώρας, ενώ η Γερμανία δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την περίπτωση της Huawei.

 

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS