ΑρχικήinetSecuring Smart Cities Κατευθυντήριες για την υιοθέτηση τεχνολογιών έξυπνων πόλεων

Securing Smart Cities Κατευθυντήριες για την υιοθέτηση τεχνολογιών έξυπνων πόλεων

Η παγκόσμια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Securing Smart Cities, η οποία αποσκοπεί στην επίλυση προκλήσεων ψηφιακής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι «έξυπνες πόλεις», εξέδωσε κατευθυντήριες για την υιοθέτηση αντίστοιχων τεχνολογιών, οι οποίες συντάχθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον οργανισμό Cloud Security Alliance (CSA).Securing Smart Cities

Ο οδηγός του Securing Smart Cities που περιλαμβάνει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, παρέχει στους οργανισμούς μια επισκόπηση των βασικών στοιχείων που απαιτούνται για την εφαρμογή των καλύτερων τεχνολογικών λύσεων, με το χαμηλότερο δυνατό κίνδυνο και τη μικρότερη δυνατή έκθεση στις ψηφιακές απειλές.

Η παγκόσμια αγορά για τις τεχνολογίες «έξυπνων πόλεων» αναμένεται να αυξηθεί από τα $411,31 εκατ. το 2014 στα $ 1.134,4 δισ. μέχρι το 2019 [i].

Ως εκ τούτου, ο οδηγός της πρωτοβουλίας Securing Smart Cities παρέχει κατευθυντήριες γραμμές για δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, που θα βοηθήσουν κατά το σχεδιασμό και την οργάνωση της επιλογής και της επικύρωσης τεχνολογιών “έξυπνης πόλης”.

Στο πλαίσιο αυτό, περιγράφει τους τύπους των δοκιμών και των αξιολογήσεων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των καλύτερων και πιο ασφαλών προμηθευτών και τεχνολογιών.

“Η τεχνολογία βρίσκεται ήδη στον πυρήνα των πόλεων μας. Ο κόσμος γίνεται όλο και πιο διασυνδεδεμένος και είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι και καλά προστατευμένος και ασφαλής, αν δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε ένα χάος. Όπως έχει ήδη περιγραφεί στην έρευνά με τίτλο “An Emerging US (and World) Threat: Cities Wide Open to Cyber Attacks”, οι πόλεις είναι σήμερα ανοικτές σε ψηφιακές επιθέσεις. Οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουμε αναπτύξει αποτελούν ένα χρήσιμο και πρακτικό εργαλείο, ώστε οι οργανισμοί απ’ όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν τις νέες τεχνολογίες με ασφάλεια”

δήλωσε ο Cesar Cerrudo, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πρωτοβουλίας Securing Smart Cities και CTO του IOActive.

“Η ανθρωπότητα έχει αποφασίσει να δημιουργήσει μια «Ουτοπία», την οποία αποκαλούμε «έξυπνη πόλη». Αυτό θα εκτοξεύσει την ανάπτυξη και την απόδοσή μας σε πρωτοφανή επίπεδα, με τη βοήθεια πληροφοριακών συστημάτων και τεχνολογιών. Η ανάπτυξη των πόλεων με αυτό τον τρόπο, αποτελεί μια τεράστια δέσμευση και πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, από τους πολίτες μέχρι και τους οργανισμούς. Πρέπει, λοιπόν, να αναπτύξουμε, να λειτουργήσουμε και να υπερασπιστούμε τους πόρους μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, επιλέγοντας τις πιο αποτελεσματικές και ασφαλείς τεχνολογίες. Αυτό ακριβώς αφορούν και οι κατευθυντήριες γραμμές μας”

δήλωσε ο Mohamad Amin Hasbini, ειδικός της Kaspersky Lab, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Securing Smart Cities.

“Οι πόλεις υιοθετούν νέες ικανότητες, που προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και τη μείωση των συνολικών δαπανών. Οι «έξυπνες πόλεις» ανοίγουν το δρόμο για την υιοθέτηση τεχνολογιών Internet of Things (IoT), οι οποίες θα συνδέουν διαδεδομένους αισθητήρες μέσω cloud, ώστε να συλλέγουν τα σχετικά δεδομένα και να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Οι «έξυπνες» πόλεις είναι πολλά υποσχόμενες, παράλληλα όμως, παρουσιάζεται κι ένας κίνδυνος μέσω αυτής της νέας συνδεσιμότητας. Η Ομάδα Εργασίας της CSA για το IoT είναι υπερήφανη για τη συνεργασία της με την πρωτοβουλία Securing Smart Cities, η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη σημαντικών κατευθυντήριων για την υιοθέτηση σχετικών τεχνολογιών, σε μια προσπάθεια να παρέχει τις γνώσεις που απαιτούνται για την αξιοποίηση που χαρακτηρίζονται από ασφάλεια”

πρόσθεσε ο Brian Russell, εκ των επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας της CSA για το IoT και Chief Engineer, Cyber Security Solutions στη Lidos.

Ο οδηγός με τις κατευθυντήριες γραμμές του Securing Smart Cities καλύπτει τις εξής θεματικές:

• Επιλογή Τεχνολογικών Λύσεων
o Στάδιο Σχεδιασμού και Προγραμματισμού
o Ιστορικό Ευπαθειών
o Πάροχος Λύσεων Ασφάλειας
o Διαχείριση Προϊόντων
o Δοκιμή και Έλεγχος

• Εφαρμογή, Λειτουργία και Συντήρηση Τεχνολογικών Λύσεων
o Υλοποίηση
o Λειτουργία και Συντήρηση

• Απόρριψη Τεχνολογίας

Η πλήρης έκδοση του οδηγού των κατευθυντήριων γραμμών, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: http://securingsmartcities.org/wp-content/uploads/2015/11/Guidlines_for_Safe_Smart_Cities.pdf

Περισσότερες πληροφορίες και νέα για τις δραστηριότητες της πρωτοβουλία Securing Smart Cities είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση: http://securingsmartcities.org.

______________________________________

Marketsandmarkets.com – Smart Cities Market by Smart Home, Intelligent Building Automation, Energy Management, Smart Healthcare, Smart Education, Smart Water, Smart Transportation, Smart Security, & by Services – Worldwide Market Forecasts and Analysis (2014 – 2019) – http://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/smart-cities.asp

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS