ΑρχικήbusinessΤα Windows 10 χάνουν χρήστες, τα macOS και Linux τους κερδίζουν

Τα Windows 10 χάνουν χρήστες, τα macOS και Linux τους κερδίζουν

macOS

Όπως απέδειξε μία έρευνα του NetMarketShare, αρκετοί χρήστες των Windows 10 αποφάσισαν να μεταβούν στα macOS και Linux.

Τα Windows 10 της Microsoft, ήταν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα, από το 2015 που πρωτοξεκίνησε. Μάλιστα πρόσφατα κατάφερε να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές, ένα ορόσημο που επιδίωκε τα τελευταία δύο χρόνια.

Φαίνεται όμως ότι η επιτυχία των Windows 10 έχει αρχίσει να φθίνει, αφού σύμφωνα με στοιχεία το λειτουργικό σύστημα της Microsoft σημείωσε μείωση 2%, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020.

Την ίδια περίοδο, το λειτουργικό σύστημα της Apple, macOS σημείωσε αύξηση 0,8% στο μερίδιο αγοράς. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν το μερίδιο αγοράς των διανομών Linux, το οποίο αυξήθηκε κατά 1,5%, σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό από αυτό του macOS.

Επιπλέον, εάν συγκρίνουμε τα δεδομένα του Απριλίου του 2019 (μερίδιο Windows: 88,22%) και του Απριλίου του 2020 (μερίδιο των Windows: 86,92%), παρατηρείται μείωση 1,3% τον τελευταίο χρόνο.

Φυσικά τα Windows 10, εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να τρέχουν στους περισσότερους υπολογιστές παγκοσμίως.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη του NetMarketShare δεν αντιπροσωπεύει όλους τους υπολογιστές.

Το συμπέρασμά του όμως μπορεί να υποστηριχθεί από τη μελέτη του StatCounter, που δείχνει ότι όντως υπάρχει μία τάση προς τα λειτουργικά συστήματα Linux και macOS, αφού μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2020, τα Windows σημείωσαν μείωση του μεριδίου αγοράς τους, ενώ οι αριθμοί αυξήθηκαν για το macOS. Ωστόσο, το Linux σημείωσε επίσης μείωση σύμφωνα με το StatCounter.

Γιατί όμως τα Windows χάνουν τους χρήστες τους;

Η αυξομειώσεις στα στατιστικά, όσον αφορά το μερίδιο αγοράς δεν είναι κάτι απρόσμενο. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί λόγοι που μπορεί να έχουν συμβάλει σε αυτή τη μείωση της δημοτικότητας των Windows 10.

Αρχικά, ένας λόγος μπορεί να είναι η διακοπή της υποστήριξης των Windows 7, αφού πολλοί χρήστες μπορεί να προτίμησαν κάποια άλλη εναλλακτική από τα Windows 10.

Ένας άλλος λόγος είναι πιθανό να είναι οι ενημερώσεις των Windows 10, οι οποίες περιέχουν αρκετά σφάλματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολλές φορές περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν.

Η Microsoft ελπίζει ότι τα Windows 10 2004, θα μπορέσουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και να προσελκύσουν τους χρήστες, ώστε να μην βιώσει περεταίρω μείωση στον αριθμό των χρηστών της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS