ΑρχικήUpdatesInkscape 1.0: Κυκλοφόρησε για Windows, Linux και macOS!

Inkscape 1.0: Κυκλοφόρησε για Windows, Linux και macOS!

Με πάνω από 16 χρόνια έντονης ανάπτυξης, ο επεξεργαστής διανυσματικών γραφικών ανοιχτού κώδικα Inkscape πέτυχε ένα ορόσημο με την κυκλοφορία της έκδοσης 1.0. Συγκεκριμένα, το Inkscape 1.0 κυκλοφόρησε για Windows, Linux και macOS, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, νέες δυνατότητες, νέο σύνολο εργαλείων, υποστήριξη HiDPI και μια εγγενή εφαρμογή για macOS.


Το Inkscape κυκλοφόρησε την πρώτη του έκδοση το 2003. Τα τρία τελευταία χρόνια ανάπτυξής του δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτίωση της σταθερότητας του επεξεργαστή γραφικών ανοιχτού κώδικα. Με την πάροδο του χρόνου, το Inkscape έχει εξελιχθεί σε ισχυρό ανταγωνιστή άλλων επεξεργαστών διανυσματικών γραφικών, όπως το CorelDraw και το Adobe Illustrator.

Τί παρέχει το Inkscape 1.0 στους χρήστες;

Τέλος το XQuartz σε macOS: Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το Inkscape σε macOS, ίσως γνωρίζουν ότι χρειάζονται ένα εργαλείο τρίτου μέρους που ονομάζεται XQuartz για την εκτέλεση του Inkscape. Με το v1.0, δεν θα χρειάζονται πλέον κανένα πρόσθετο εργαλείο για τη χρήση του Inkscape σε macOS. Αυτό συνδέεται με την δημιουργία μια εγγενούς εφαρμογής macOS Inkscape που ενσωματώνεται καλύτερα, με στόχο να λειτουργεί με οθόνες υψηλής ανάλυσης και να παρέχει πλήρη υποστήριξη σε macOS. Επιπλέον, διαθέτει ένα Mac-style menu bar με υποστήριξη για οθόνη Retina και πλήκτρο εντολής (⌘). Ωστόσο, η τελευταία έκδοση 1.0 εξακολουθεί να είναι μια preview έκδοση για macOS, δεδομένου ότι θα κυκλοφορήσουν επιπλέον βελτιώσεις στην επόμενη τελική έκδοση.

Νέες βελτιώσεις στα εργαλεία: Το Inkscape 1.0 ενισχύει επίσης τη χρηστικότητα των ήδη υπαρχόντων εργαλείων, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά. Ο επιλογέας εργαλείων Live Path Effect έχει πλέον νέες και περισσότερες δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν τώρα να ενεργοποιήσουν την ευαισθησία πίεσης, χρησιμοποιώντας το Powerstroke Live Path Effect (LPE).

Διαδραστική διεπαφή χρήστη: Το Inkscape 1.0 διαθέτει μια επέκταση για τη δημιουργία διαδραστικών mockups και την αλληλεπίδραση των χρηστών με μια εφαρμογή στον web browser. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τη διεπαφή χρήστη του Inkscape 1.0 χρησιμοποιώντας πολλά προεγκατεστημένα themes. Για παράδειγμα, μπορούν να δώσουν στο Inkscape μια σκοτεινή ή φωτεινή διεπαφή με προσαρμοσμένα μονόχρωμα εικονίδια ή με ένα σετ πολύχρωμων εικονιδίων.

Τέλος, το Inkscape 1.0 περιλαμβάνει και άλλα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:

  • Περιστροφή και κατοπτρισμός καμβά
  • Ευθυγράμμιση αντικειμένων σε καμβά
  • Λειτουργίες Split View και X-Ray
  • Νέες επιλογές εξαγωγής PNG
  • Δυνατότητα αναζήτησης για σύμβολα
  • Ταχύτερη συμπίεση και αποσυμπίεση
  • Βελτιώσεις στις ρυθμίσεις του ύψους γραμμής κειμένου
  • Υποστήριξη Python 3 για επεκτάσεις
  • Μετάφραση σε περισσότερες από 20 γλώσσες

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS