ΑρχικήUpdatesMicrosoft Edge: Έρχεται σύντομα με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις!

Microsoft Edge: Έρχεται σύντομα με νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις!

Η Microsoft σχεδιάζει να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στον Chromium-based Microsoft Edge browser, που είναι διαθέσιμος σε καταναλωτές και επιχειρήσεις από τον Ιανουάριο, ώστε να ξεχωρίζει από το Google Chrome. Στα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις περιλαμβάνονται μια ενσωματωμένη γεννήτρια κωδικών QR, “Συλλογές” και στενή ενσωμάτωση σε Windows 10 και network domains. Kάποιες από τις νέες δυνατότητες που έρχονται τώρα στο Microsoft Edge, υπάρχουν ήδη στις εκδόσεις Canary.

Συγχρονισμός επεκτάσεων

Καθώς το Microsoft Edge βασίζεται στον Chromium browser, μπορεί να εγκαταστήσει όχι μόνο browser επεκτάσεις που έχουν σχεδιαστεί για το Edge, αλλά και επεκτάσεις που έχουν δημιουργηθεί για το Chrome. Έτσι, στο Microsoft Edge είναι διαθέσιμη μια μεγάλη ποικιλία επεκτάσεων για τους χρήστες. Για όσους χρησιμοποιούν πολλές επεκτάσεις, ο συγχρονισμός τους μεταξύ διαφορετικών συσκευών θα είναι πολύ χρήσιμος. Έτσι, η Microsoft δημιουργεί μια δυνατότητα συγχρονισμού επεκτάσεων, ώστε οι επεκτάσεις που χρησιμοποιούν οι χρήστες να συγχρονίζονται σε όλες τις συσκευές στις οποίες αυτοί συνδέονται με τον ίδιο λογαριασμό.

Χαρακτηριστικά Συλλογών

Το Microsoft Edge διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Συλλογές (Collections), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν και να συγκρίνουν είδη αγορών, να συλλέγουν και να συνδυάζουν πληροφορίες από πλατφόρμες, όπως η Wikipedia, καθώς και να συγκεντρώνουν τις πληροφορίες ενός event ή μιας έρευνάς τους σε έναν ειδικό πίνακα για μελλοντική αναφορά.

Στην επόμενη έκδοση, η Microsoft θα προσθέσει κάποιες βελτιώσεις στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν όλες τις ανοιχτές καρτέλες τους σε μια νέα ή σε μία ήδη υπάρχουσα συλλογή. Στη συνέχεια, θα μπορούν να ανοίγουν ξανά όλες αυτές τις καρτέλες και από άλλη συσκευή στην οποία έχουν συνδεθεί.

Άλλες μικρές βελτιώσεις

Η Microsoft δοκιμάζει επίσης μια σειρά από μικρές βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας αναπτυσσόμενης διεπαφής χρήστη κατά την περιήγηση σε λειτουργία πλήρους οθόνης, ώστε οι χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις καρτέλες. Βελτιώσεις θα γίνουν και στο πρόγραμμα ανάγνωσης PDF, έτσι ώστε οι διαχειριστές να μπορούν να χειριστούν πιο εύκολα το πρόγραμμα περιήγησης.

Δημιουργία κωδικών QR

Η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια δοκιμαστική γεννήτρια κωδικών QR για το Edge που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται εύκολα ιστότοπους σαρώνοντας έναν κώδικα QR. Στις εκδόσεις Canary, η γεννήτρια κωδικών QR είναι διαθέσιμη ως δοκιμαστικό flag που πρέπει να ενεργοποιήσουν χειροκίνητα οι χρήστες από το //flags “#sharing-qr-code-generator’ flag. Μπορούν να το κάνουν αυτό μεταβαίνοντας στο //flags και κάνοντας αναζήτηση για “QR”. Μόλις ενεργοποιηθεί, το Edge θα εμφανίζει ένα εικονίδιο “QR code” στη γραμμή διευθύνσεων, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν κλικ για να δημιουργήσουν τον κώδικα. Οι χρήστες θα αρχίσουν να βλέπουν τις νέες δυνατότητες στη σταθερή έκδοση του Edge 84 και αργότερα. Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει αυτές τις δυνατότητες, πρέπει να κατεβάσει τις εκδόσεις Edge Canary ή Beta.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS