ΑρχικήsecurityNintendo: 160.000 λογαριασμοί χρηστών έχουν παραβιαστεί

Nintendo: 160.000 λογαριασμοί χρηστών έχουν παραβιαστεί

Nintendo

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, η Nintendo αντιμετωπίζει μία μεγάλη παραβίαση δεδομένων, καθώς οι πληροφορίες 160.000 λογαριασμών χρηστών της έχουν διαρρεύσει. Η παραβίαση φαίνεται ότι ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Απριλίου και συνδέθηκε με το σύστημα σύνδεσης Network ID της εταιρείας.

Σύμφωνα με την Nintendo, είναι πολύ πιθανό να έχουν διαρρεύσει ψευδώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, τοποθεσίες και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παικτών σε τρίτους και ότι θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί μη εξουσιοδοτημένες ψηφιακές αγορές στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Ωστόσο πριν ακόμα η εταιρεία δημοσιεύσει οτιδήποτε, αρκετοί παίκτες διαμαρτύρονταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κακόβουλοι παράγοντες είχαν ξοδέψει εκατοντάδες δολάρια σε νομίσματα Fortnite και άλλα ψηφιακά αγαθά, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα από τη ZDNet.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των χρηστών, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς Nintendo τους και κατάφεραν να καταχραστούν τις πληροφορίες των καρτών πληρωμής που ήταν συνδεδεμένες με αυτούς για να αγοράσουν νομίσματα Fortnite και άλλα παιχνίδια της Nintendo.

Η εταιρεία προχώρησε σε άμεση απενεργοποίηση της δυνατότητας σύνδεσης μέσω του Nintendo Network ID και θα πραγματοποιήσει επαναφορά των κωδικών πρόσβασης των λογαριασμών που επηρεάστηκαν. Τα άτομα των οποίων οι λογαριασμοί παραβιάστηκαν θα ειδοποιηθούν μέσω email και η Nintendo συνιστά στους χρήστες της να ρυθμίσουν την επαλήθευση δύο παραγόντων για τον λογαριασμό τους, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει.

“Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ανησυχία προκλήθηκε στους πελάτες μας και τα συνδεδεμένα μέρη μας”, δήλωσε η Nintendo στην ιαπωνική ιστοσελίδα της. “Στο μέλλον, θα καταβάλουμε περαιτέρω προσπάθειες για την ενίσχυση της ασφάλειας και τη διασφάλισή της, ώστε να μην συμβούν παρόμοια γεγονότα”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS