ΑρχικήsecurityNintendo Switch: Χρήστες καταγγέλλουν παραβίαση λογαριασμών τους

Nintendo Switch: Χρήστες καταγγέλλουν παραβίαση λογαριασμών τους

Εδώ και έναν περίπου μήνα, όλο και περισσότεροι χρήστες του Nintendo Switch καταγγέλλουν παραβίαση των λογαριασμών τους από απομακρυσμένες τοποθεσίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, με πολλούς από αυτούς να χάνουν μάλιστα χρήματα, ως αποτέλεσμα της μη εξουσιοδοτημένης εισβολής. Οι παραβιάσεις λογαριασμών φαίνεται να ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου, φτάνοντας στο αποκορύφωμά τους το Σαββατοκύριακο, όταν πολλοί χρήστες άρχισαν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω email ότι άγνωστες διευθύνσεις IP έχουν δει τα προφίλ τους στο Nintendo Switch. Ο τρόπος παραβίασης των λογαριασμών είναι προς το παρόν άγνωστος. Δεν είναι σαφές εάν οι χάκερς χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που έχουν διαρρεύσει σε διάφορους ιστότοπους για να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς Nintendo.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν σύνθετους κωδικούς πρόσβασης που δημιουργήθηκαν μέσω ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Αυτοί οι κωδικοί ήταν μοναδικοί και δεν χρησιμοποιούνταν πουθενά αλλού. Αυτό υποδηλώνει ότι οι χάκερς ενδέχεται να κάνουν ακόμη περισσότερα από το να παραβιάζουν τα τυπικά credentials και τους κωδικούς πρόσβασης ή από το να πραγματοποιούν επιθέσεις ωμής βίας.

Η Nintendo δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με τις επιθέσεις. Ωστόσο, η εταιρεία συμβούλευσε τους χρήστες μέσω του Twitter και του Reddit να εκτελούν επαλήθευση σε δύο βήματα (2SV) στους λογαριασμούς τους, καθώς αυτό είναι πολύ πιθανό να περιορίσει και να αποτρέψει τις εισβολές.

Πολλοί από τους χρήστες που ανέφεραν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους Nintendo επεσήμαναν ότι έχασαν χρήματα. Συγκεκριμένα, πολλοί από τους χρήστες, οι λογαριασμοί των οποίων παραβιάστηκαν και είχαν συνδεδεμένο λογαριασμό Paypal, ανέφεραν ότι χρησιμοποιήθηκαν χρήματά τους με σκοπό την αγορά VBucks στο Fortnite.

Αν και δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί, αυτό φαίνεται να συμβαίνει σε ολοένα αυξανόμενη κλίμακα, δεδομένου του αριθμού των καταγγελιών των χρηστών που σημειώνονται σε social media.

Εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο του gaming έχουν επίσης βρεθεί στο στόχαστρο των χάκερς. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο ιδρυτής του LootPots, ενός site στο οποίο κοινοποιούνται νέα και δημοσιεύσεις σχετικά με το Nintendo Switch.

Το ZDNet έχει ανακαλύψει διαφημίσεις που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο αυτό το μήνα, όπου χάκερς πωλούν Fortnite V-Bucks που αποκτήθηκαν από λογαριασμούς Nintendo Switch. Οι διαφημίσεις αυτές φαίνεται να συνδέονται με την πρόσφατη πειρατική εκστρατεία που στοχεύει λογαριασμούς Nintendo.

Πώς να ασφαλίσετε τους λογαριασμούς σας στο Nintendo Switch

Οι χρήστες που φοβούνται ότι έχουν πέσει θύματα αυτής της πειρατικής εκστρατείας ή που θέλουν να αποφύγουν μία ενδεχόμενη παραβίαση των λογαριασμών τους, μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Ελέγξτε το ιστορικό σύνδεσης. Μπορείτε να ελέγξετε τις πρόσφατες συνδέσεις σας μεταβαίνοντας στη διεύθυνση https://accounts.nintendo.com/login_history.
  • Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του παραπάνω συνδέσμου. Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης και σε άλλους ιστότοπους, πρέπει να αλλάξετε και αυτούς τους κωδικούς.
  • Αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές. Από τον σύνδεσμο που αναφέρθηκε παραπάνω, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές. Αυτό ωστόσο πρέπει να γίνει αφού αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εάν κάποιος έχει πρόσβαση στα credentials του λογαριασμού σας, η αποσύνδεση δεν θα έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα, καθώς θα μπορεί και πάλι να συνδεθεί έως ότου τα αλλάξετε.
  • Ελέγξτε τις συναλλαγές σας. Ελέγξτε για “ύπουλες” αγορές ή κάποια άλλη δραστηριότητα που ενδέχεται να μην έχετε πραγματοποιήσει εσείς οι ίδιοι.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS