ΑρχικήsecurityΣυσκευές Pixel, OnePlus και Xiaomi επηρεάζονται από νέο Android

Συσκευές Pixel, OnePlus και Xiaomi επηρεάζονται από νέο Android

σφάλμα

Το πάγωμα και οι καθυστερήσεις ανταπόκρισης του λειτουργικού συστήματος Android, είναι κάτι που έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εδώ και καιρό. Ωστόσο μερικές φορές, το παρελθόν επιστρέφει για να μας στοιχειώσει! Έτσι και τώρα, ορισμένοι χρήστες συσκευών Android, έχουν αναφέρει ότι ένα σφάλμα κάνει τις Android συσκευές τους να μην ανταποκρίνονται. 

Ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ορατό περισσότερο σε συσκευές Pixel, επηρεάζει επίσης τους χρήστες συσκευών OnePlus και Xiaomi και εντοπίστηκε αρχικά από τον ιδρυτή του Android Police Artem Russakovskii, όταν παρατήρησε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το Pixel 4 XL του. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους χρήστες του Twitter, για να μάθει εάν το πρόβλημα επηρεάζει περισσότερους ανθρώπους.

Όπως διαπιστώθηκε από τους χρήστες, το σφάλμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες. Το παράξενο είναι, ότι η Google είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα αυτό το μήνα την ενημέρωση ασφαλείας του Απριλίου 2020, για συσκευές Pixel, γεγονός που δείχνει ότι το χρονοδιάγραμμα συμπίπτει με την εμφάνιση του σφάλματος.

Οι συσκευές που επηρεάζονται, είναι κυρίως όσες χρησιμοποιούν το Android 10. Ωστόσο, υπήρξαν και συσκευές που χρησιμοποιούσαν την προεπισκόπηση του Android 11, οι οποίες επηρεάστηκαν. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το εν λόγω σφάλμα επηρεάζει παλαιότερες εκδόσεις Android.

Το νέο σφάλμα Android, ενεργοποιείται όταν παγώνει μια εφαρμογή, κάτι που με τη σειρά του, κάνει ολόκληρο το περιβάλλον χρήστη να παγώσει, χωρίς να λειτουργούν ούτε τα κουμπιά.

Προς το παρόν δεν έχει εξακριβωθεί ποια εφαρμογή είναι αυτή που προκαλεί το πάγωμα. Υπάρχουν αρκετές, όπως οι Google Play, Amazon, YouTube, Twitter οι οποίες έχει φανεί ότι οδηγούν σε αυτή την κατάσταση.

Οι χρήστες έχουν βρει μία προσωρινή λύση, ώστε να ξεπαγώνουν τη συσκευή τους, τραβώντας τις ειδοποιήσεις προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων σε συσκευές όπως οι Pixel 2 και Pixel 3. Ένας άλλος τρόπος είναι να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε το smartphone αφού παγώσει. Φυσικά, πρόκειται για προσωρινές λύσεις και είναι απαραίτητο να κυκλοφορήσει σύντομα μία επιδιόρθωση για το σφάλμα αυτό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS