ΑρχικήinetAmazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού.

Amazon απεργία

Οι υπάλληλοι της Amazon στο Staten Island της Νέας Υόρκης σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη δουλειά τους, καθώς η εταιρεία δεν ανταποκρίνεται σωστά στις νέες απαιτήσεις για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της Amazon να κρατήσει ανοιχτή την εγκατάσταση του Staten Island, παρά την ύπαρξη ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Christian Smalls, βοηθός διευθυντή στη μονάδα. Ο Smalls είναι αυτός που καθοδηγεί την απεργία.

Πολλοί περισσότεροι υπάλληλοι έχουν βγει θετικοί στον ιό, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει αναφέρει όλα τα κρούσματα δημοσίως. Σύμφωνα με τον Smalls, τουλάχιστον πέντε στους επτά εργαζόμενους έχουν διαγνωσθεί με τον κορωνοϊό.

Από την άλλη μεριά ένας εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ότι η βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων της.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η εταιρεία έχει πάρει προληπτικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών και των εργαζομένων.

“Πιστεύουμε ότι η άμεση επικοινωνία είναι η καλύτερη μέθοδος και οι ομάδες μας μιλούν άμεσα με τους υπαλλήλους κάθε μέρα για να ακούσουν τις ερωτήσεις τους και να συζητήσουν τις επιλογές που είναι διαθέσιμες σε αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

κορωνοϊού

Η απεργία των υπαλλήλων της Amazon ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 12:30 μ.μ.

“Το σχέδιο είναι να σταματήσουμε όλες τις εργασίες μέχρι να κλείσει το κτίριο και να απολυμανθεί“, δήλωσε ο Smalls στο CNN. “Δεν ζητάμε πολλά. Ζητάμε να κλείσει το κτίριο και να απολυμανθεί και εμείς να πληρωθούμε”.

Πριν αποφασίσει την απεργία, ο Smalls ζητούσε κάθε μέρα βοήθεια από τον γενικό διευθυντή της μονάδας, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Ο Smalls δήλωσε ότι ελπίζει στην άμεση ανταπόκριση της Amazon, καθώς εγκαταστάσεις, όπως αυτή, είναι “χώροι αναπαραγωγής της πανδημίας”. Οι εργαζόμενοι καλούνται να εργάζονται έως ότου βγουν θετικοί στο ιό, δήλωσε ο Smalls. Αλλά λόγω της πιθανής καθυστερημένης επώασης του κορωνοϊού, κάποιος μπορεί να είναι φορέας χωρίς να το ξέρει και να κολλήσει και τους υπόλοιπους. Επομένως, αν περιμένουν να γίνει αυτό, η κατάσταση θα ξεφύγει. Ο Smalls πρόσθεσε ότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καθώς και με το γραφείο του διοικητή της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Στα προληπτικά μέτρα της Amazon είναι οι καθημερινοί έλεγχοι της θερμοκρασίας των εργαζομένων κατά την είσοδό τους στην εγκατάσταση του Staten Island.

Σε μια συνέντευξη με τον Brian Stelter του CNN την Κυριακή, ο Jay Carney, αντιπρόεδρος της Amazon, δήλωσε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων της εταιρείας είναι “η πρωταρχική μας ανησυχία”.

“Αυτή είναι η πρωταρχική μας μέριμνα, η οποία διασφαλίζει ότι οι υπάλληλοι της Amazon (περισσότεροι από 500.000) στις Ηνωμένες Πολιτείες προστατεύονται όσο μπορούν και κάνουν αυτό το ηρωικό έργο για τους συμπολίτες τους”, δήλωσε ο Carney. Πρόσθεσε επίσης: “Έχουμε επίσης ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι εάν δεν αισθάνονται καλά, αν ανησυχούν για την υγεία τους, μπορούν να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών μέχρι τα τέλη Απριλίου, χωρίς να έχουν επιπτώσεις. Δεν θέλουμε να νιώθει κανείς ότι η δουλειά του εξαρτάται από το αν θα έρθει να δουλέψει σε αυτή την κρίσιμη περίσταση”.

Η Amazon είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ότι οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν ή βρίσκονται σε καραντίνα θα λάβουν αμοιβή για δύο εβδομάδες. Επίσης, οι εργολάβοι της Amazon που είναι θετικοί στον ιό μπορούν υποβάλουν αίτηση για δύο εβδομάδες άδειας, με αμοιβή. Η εταιρεία έχει ιδρύσει ένα ταμείο για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων υπαλλήλων.

Η Amazon είπε, ακόμα, ότι λαμβάνει “ακραία μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων”. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική απολύμανση των χειρολαβών των θυρών, των κουμπιών του ανελκυστήρα, των θυρίδων και των οθονών αφής κ.ά.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι καλούνται να κρατούν αποστάσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS