ΑρχικήinetΟι ΗΠΑ σημείωσαν περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από την Κίνα

Οι ΗΠΑ σημείωσαν περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από την Κίνα

κρούσματα

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει πλήξει τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα και μετρούν ήδη πάνω από 123.000 κρούσματα της νόσου, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Κίνα είναι περίπου 81.400, ενώ η Ιταλία μετράει περίπου 92.500 περιστατικά.

Περισσότεροι από 2.200 θάνατοι έχουν σημειωθεί έως τώρα στις ΗΠΑ, με τον αριθμό να συνεχίζει να αυξάνεται. Συγκριτικά, η Ιταλία μετρά έως τώρα περίπου 10.000 θανάτους, η Ισπανία περίπου 6.500, η Κίνα 3.300, το Ιράν 2.640 και η Γαλλία 2.314.

ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, δήλωσε κατά τη διάρκεια μίας ενημερωτικής ομιλίας της ομάδας αντιμετώπισης του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, ότι η αύξηση στα κρούσματα της χώρας, οφείλεται στις νέες δοκιμές που πραγματοποιούνται.

«Πραγματοποιούμε τεράστιες δοκιμές», είπε ο Trump.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ισχυρίστηκε ότι οι ακριβείς αριθμοί των περιστατικών στην Κίνα δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια κι ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping.

Όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός τους ανέρχεται στις 680.696, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων παγκοσμίως είναι μέχρι τώρα 31.920.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS