ΑρχικήbusinessΗ Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Μέσης Ανατολής είναι ανθεκτική σε τέτοιες διαταραχές. Ο αριθμός των θανάτων στην Τουρκία έφθασε τους 131 την Κυριακή. Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Oguzhan Ozbas, δήλωσε στην κρατική υπηρεσία Anadolu ότι η νομισματική αρχή αναμένει “υψηλή ανάπτυξη” κατά το πρώτο τρίμηνο, δεδομένων των επιδόσεων της τουρκικής οικονομίας κατά τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν αρχίσει να επηρεάζουν αισθητά σημαντικούς κλάδους της τουρκικής οικονομίας όπως το εξωτερικό εμπόριο, τον τουρισμό και τις μεταφορές, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ozbas.

Κατόπιν, ο Ozbas επεσήμανε ότι καθώς ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας επιβραδύνεται, η οικονομία της Τουρκίας αναμένεται να ανακάμψει γρήγορα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως με τη δυναμική της δομή, η τουρκική οικονομία θα είναι μεταξύ εκείνων που θα περάσουν την δοκιμασία της πανδημίας με ελάχιστες ζημιές και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε το επιτόκιο αναφοράς της στο ποσοστό του 9,75%, παρόλο που ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 12,4% το Φεβρουάριο. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της πρόσβασης των δανειστών στη ρευστότητα.

Ο υπουργός Υγείας, Fahrettin Koca, δήλωσε την Κυριακή ότι η Τουρκία είχε εξετάσει 9.982 άτομα μέσα σε μία μέρα, μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν 1.815 νέα κρούσματα Κοροναϊού. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε, αγγίζοντας τα 9.217, σύμφωνα με post που κοινοποίησε ο υπουργός στο Twitter. Δεδομένων αυτών των εξελίξεων έγιναν ορισμένες κινήσεις στην Τουρκία. Ειδικότερα, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Ali Yerlikaya, παρότρυνε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους για 48 ώρες. Ακόμη, οι δυνάμεις ασφαλείας δημιούργησαν σημεία ελέγχου έξω από πολλές μεγάλες πόλεις, σταματώντας λεωφορεία και απαγορεύοντας την είσοδο σε επιβάτες που δεν έχουν επίσημη άδεια. Τέλος, ένας εισαγγελέας έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον της Remziye Tosun, μιας νομοθέτη από το Δημοκρατικό Κόμμα του Προ-Κουρδικού Λαού, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε ομιλία της με θέμα τα μέτρα ενάντια στην απειλή του Κοροναϊού.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS