ΑρχικήinetGoogle Shopping: Είναι το επόμενο βήμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Google Shopping: Είναι το επόμενο βήμα για το ηλεκτρονικό εμπόριο;

Η άνοδος των ηλεκτρονικών αγορών έχει ανοίξει το δρόμο για τις επιχειρήσεις ώστε να δημιουργήσουν ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου που έχουν απήχηση σε μια μεγαλύτερη αγορά που δεν περιορίζεται στην περιοχή όπου βρίσκεται η φυσική τους έδρα. Από είδη ένδυσης μέχρι αξεσουάρ και έπιπλα για το σπίτι, η χρησιμότητα των ηλεκτρονικών αγορών δεν μπορεί να υποτιμηθεί, αλλά μπορεί να μπερδέψει τους περισσότερους καταναλωτές με το πλήθος προϊόντων που βρίσκονται στην ηλεκτρονική αγορά. Εδώ ακριβώς κάνει την εμφάνιση της η Google.

google-shopping

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο ιστολόγιο της, ανακοινώσε ότι το Google Shopping θα κάνει πολύ σύντομα την εμφάνιση του στα smartphone των Η.Π.Α. Εδώ είναι όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι το Google Shopping;

Είναι μια από τις υπηρεσίες της Google που επιτρέπει στους εμπόρους να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από μια τεράστια λίστα του Google Shopping όπου οι χρήστες / καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να αγοράσουν απευθείας το επιθυμητό προϊόν από τον ιστότοπο της επιλογής τους.

Το Google Shopping ήταν παλαιότερα γνωστό ως Froogle στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το οποίο χρησίμευε ως μηχανή αναζήτησης προϊόντων, η οποία μετατράπηκε σε αμειβόμενη αναζήτηση που σχετίζονταν στενά με τις διαφημίσεις της Google στις αρχές του 2010. Ωστόσο, αποφάσισαν να επαναφέρουν την ελεύθερη αναζήτηση προϊόντων μόλις πρόσφατα. Το Google Shopping είναι επίσης βελτιστοποιημένο ώστε να φιλτράρει ανά κατηγορία, να συγκρίνει τιμές από διάφορα καταστήματα, καθώς και να εμφανίζει κριτικές χρηστών ανά προϊόν.

Εδώ το βλέπουμε σε λειτουργία:

Αυτό είναι το παράδειγμα που χρησιμοποίησε η Google, αλλά εικόνες από χρήστες έδειξαν το εξής:

Βλέπετε την διαφορά; Εφόσον η νέα έκδοση του Google Shopping θα κυκλοφορήσει μόνο στις Η.Π.Α., θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να χρησιμοποιήσουν αυτή τη λειτουργία άλλες χώρες.

Πώς να προβάλετε τα προϊόντα σας στο Google Shopping

Η τοποθέτηση των προϊόντων σας στο Google Shopping είναι αρκετά εύκολη, αφού το μόνο που χρειάζεται να ρυθμίσετε είναι η ροή προϊόντων στο Google Merchant Center και να ενσωματώσετε την αντίστοιχη σήμανση δεδομένων στις σελίδες των προϊόντων σας. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την διαδικασία:

  • Δημιουργήστε το λογαριασμό σας στο Google Merchant
  • Επιλέξτε την “Προβολή προϊόντων στις πλατφόρμες της Google” όταν φτάσετε στη σελίδα “Επιλέξτε τα προγράμματα που ταιριάζουν στους στόχους σας”

  • Μετά τη ρύθμιση του λογαριασμού σας, θα μεταφερθείτε στη σελίδα επισκόπησης του Google Merchant Center, όπου θα ειδοποιηθείτε ότι έχετε μια εκκρεμή εργασία για την προβολή προϊόντων στις πλατφόρμες της Google. Κάντε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια” για να συνεχίσετε.
  • Θα μεταβείτε στις ρυθμίσεις της σελίδας προϊόντων της Google. Κάντε κλικ στο τμήμα “Προσθήκη δεδομένων προϊόντος” για να ξεκινήσετε να γεμίζετε τη ροή προϊόντων. Κάντε κλικ στο σύμβολο “+” στην ενότητα “Primary feeds” για να ξεκινήσετε.
  • Από εκεί, μπορείτε να ρυθμίσετε τη ροή των προϊόντων σας.

Τελικά είναι μια καλή λειτουργία το Google Shopping;

Αναφέραμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον μέσο καταναλωτή – ειδικά εάν εμφανίζεται μια πληθώρα προϊόντων ταυτόχρονα. Ωστόσο, με το Google Shopping, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές τους για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο ελκυστικά για τους χρήστες που τα βλέπουν, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κερδίζουν ένα αξιοπρεπές κέρδος.

Δεδομένου ότι υπάρχει και η δωρεάν επιλογή για το Google Shopping, συνιστούμε να τοποθετήσετε τα προϊόντα σας εκεί. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε εκτός από το χρόνο που θα χρειαστεί για να τοποθετήσετε τα προϊόντα σας στο Google Merchant Center.

Ωστόσο, εάν θέλετε να επωφεληθείτε από την πληρωμένη έκδοση, θα χρειαστεί να ξεπεράσετε τις προσφορές των άλλων ανταγωνιστών ώστε να πετύχετε υψηλότερες θέσεις στη ροή του Google Shopping. Μακροπρόθεσμα αυτό ακούγεται καλό, αλλά εάν πουλάτε προϊόντα για μια αναζήτηση που δεν έχει απήχηση, η επιστροφή της επένδυσης σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη.

Σύνοψη

Το Google Shopping έχει πλεονεκτήματα, αλλά και μειονεκτήματα. Αυτό που προτείνουμε στους ενδιαφερόμενους είναι να δοκιμάσουν πρώτα την δωρεάν έκδοση ώστε να αποφασίσουν αν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα, προτού προβούν σε οποιαδήποτε αγορά εντός της υπηρεσίας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS