ΑρχικήsecurityZoom online μαθήματα: Tips για μαθητές και καθηγητές

Zoom online μαθήματα: Tips για μαθητές και καθηγητές

Το Zoom έγινε παγκοσμίως γνωστό κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού καθώς χρησιμοποιείτε είτε από εργαζόμενους είτε από μαθητές που παρακολουθούν ηλεκτρονικά μαθήματα. Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν καθώς προσαρμόζεστε στην ηλεκτρονική μάθηση.

Zoom

Ορίστε βασικούς κανόνες για την χρήση του Zoom

Σε μια παραδοσιακή τάξη, έχουμε κάποιους πολιτιστικούς κανόνες που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας. Οι μαθητές και οι καθηγητές έχουν προσδοκίες ο ένας από τον άλλον στο συγκεκριμένο περιβάλλον της αίθουσας αλλά όταν κάνουμε ένα διαδικτυακό μάθημα κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο. Ακολουθούν ορισμένοι βασικοί κανόνες που μπορούν να βοηθήσουν στον καθορισμό προτύπων για τη συμπεριφορά στην τάξη:

  • Οι συνεδρίες Zoom είναι πολύ πιο διαδραστικές όταν οι μαθητές και οι καθηγητές μπορούν να δουν ο ένας τον άλλον. Ταυτόχρονα, κατανοήστε ότι οι μαθητές μπήκαν σε αυτήν την κατάσταση ξαφνικά και μπορεί να έχουν προσωπικούς λόγους για να μην δείξουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο πίσω τους.
  • Χρησιμοποιείστε εικονικά φόντα. Χρησιμοποιώντας ένα εικονικό σκηνικό κρύβεται η ακαταστασία πίσω από τους μαθητές και τους επιτρέπει να συμμετέχουν στην τάξη χωρίς να εκθέτουν τα σπίτια τους στους συμμαθητές τους.
  • Σύνδεση με πραγματικό όνομα. Οι μαθητές πρέπει να συνδεθούν με τα πραγματικά τους ονόματα για να διευκολύνουν την πραγματική αλληλεπίδραση, ειδικά για μαθήματα που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά.

Λάβετε υπόψη σας την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά τη χρήση του Zoom

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σας έχουμε ενημερώσει για πολλές υποθέσεις ασφαλείας που συσχετίζονται με το Zoom οπότε θα πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις:

  • Έλεγχος ταυτότητας. Το Zoom σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε προφίλ ελέγχου ταυτότητας για τις συσκέψεις σας που τα περιορίζουν σε χρήστες με έλεγχο ταυτότητας. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τη συμμετοχή σε μέλη του domain του σχολείου σας.
  • Αποτρέψτε την κοινή χρήση της οθόνης. Εάν δεν σκοπεύετε να κάνετε τους μαθητές να μοιράζονται τις οθόνες τους, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης για όλους, εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή στις Σύνθετες επιλογές κοινής χρήσης μιας ενεργής περιόδου σύνδεσης Zoom.

Κάντε διαλείμματα όπως ακριβώς και στην κανονική αίθουσα διδασκαλίας

Η λειτουργία breakout rooms του Zoom είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διευκολύνετε τις ομαδικές συζητήσεις που διαλύουν τη μονοτονία μιας εκτεταμένης διαδικτυακής συνεδρίας. Προσπαθήστε να βρείτε έναν τρόπο να τα ενσωματώσετε στην τάξη σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS