ΑρχικήHow ToTips ανακύκλωσης παλαιών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών

Tips ανακύκλωσης παλαιών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών

Πιθανότατα έχετε δει παλιές τηλεοράσεις και ηλεκτρονικά στο δρόμο και αναρωτιέστε αν θα έπρεπε να κάνετε κάτι άλλο μαζί τους. Αλλά τι; Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αναζητήσετε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης. Σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας, οι Αμερικανοί πετάνε 255.000 τόνους υπολογιστών κάθε χρόνο. Αυτό ακούγεται πολύ, αλλά ο David Ayers του Earth Day Network λέει, αυτό δεν ισοδυναμεί πολύ με τα συνολικά σκουπίδια.

Ο David Ayer είπε, “Βάλτε το περίπου 2% του συνολικού όγκου στον χώρο υγειονομικής ταφής, αλλά επίσης βρίσκουν ότι αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου των βαρέων μετάλλων και των τοξικών αποβλήτων.”

Οι υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είναι γεμάτα με τοξικά μέταλλα, όπως μόλυβδος, υδράργυρος και χρώμιο τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα.

“Εάν αυτές οι χημικές ουσίες δεν αντιμετωπιστούν σωστά, μπορούν να προκαλέσουν δραστικά προβλήματα υγείας, όπως νεφρικά προβλήματα, καρδιαγγειακή εγκεφαλική βλάβη, ηπατική βλάβη”, δήλωσε ο Ayer.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε (αν μένετε σε κάποια από τις χώρες που προσφέρετε ως επιλογή); Η Best Buy έχει ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και δέχεται μικρά ηλεκτρονικά είδη στα καταστήματά τους και για 25 $ θα στείλει ένα φορτηγό στο σπίτι σας για να τα μεταφέρει. Αλλά αυτό το πρόγραμμα έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα των ηλεκτρονικών αποβλήτων είναι να διασφαλίσετε ότι οι ηλεκτρονικές σας συσκευές θα διαρκέσουν περισσότερο. Οι υπολογιστές μπορούν να έχουν διάρκεια ζωής από 5 εώς 7 χρόνια, εάν κάνετε συγκεκριμένα πράγματα. Πολύ σημαντικό είναι το κομμάτι της καθαριότητας – καθαρίσετε τα σκονισμένα φίλτρα. Οποιαδήποτε σκόνη μετατρέπεται σε βρωμιά και μπορεί τελικά να προκαλέσει βλάβη στα εσωτερικά μέρη της συσκευής.

Παρακολουθήστε τις ενημερώσεις από την Apple και τη Microsoft και χρησιμοποιήστε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλα προγράμματα.

Αναζητήστε κέντρα ανακύκλωσης κοντά σας. Τα περισσότερα είναι κλειστά τώρα, οπότε ίσως χρειαστεί να τα κρατήσετε λίγο περισσότερο. Αλλά αν μπορείτε να ζήσετε με έναν αργό υπολογιστή για ένα επιπλέον έτος, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα βοηθήσετε το περιβάλλον.

Πολλοί από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ανακυκλώνουν smartphone και tablet και τα ανταλλάσσουν με δωροκάρτες ή εκπτώσεις σε νέα τηλέφωνα. Αναζητήστε τις επιλογές σας!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS