ΑρχικήinetΓιατί η Wikipedia μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί στην Ινδία

Γιατί η Wikipedia μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί στην Ινδία

Wikipedia

Όπως ανήγγειλε η κυβέρνηση της Ινδίας πέρυσι τον Δεκέμβριο, θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές των κανόνων που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας και φιλοξενίας περιεχομένου στην Ινδία για περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, οι διαμεσολαβητές υποχρεούνται να:

  • Δημιουργήσουν μια μόνιμη έδρα στην Ινδία με μια φυσική διεύθυνση
  • Διορίσουν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για να έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου

Η Amanda Keton, γενική σύμβουλος του Ιδρύματος Wikimedia, της μη κερδοσκοπικής ομάδας στην οποία ανήκει και η Wikipedia, έχει στείλει ανοικτή επιστολή στον υπουργό Ηλεκτρονικών και Πληροφορικής της Ινδίας, Shri Ravi Shankar Prasad, εκφράζοντας τις ανησυχίες της σχετικά με αυτές τις νέες διατάξεις.

Στην επιστολή της γράφει ότι η Wikipedia λειτουργεί με ένα ανοιχτό μοντέλο επεξεργασίας και ότι οι απαιτούμενες διατάξεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “σημαντική οικονομική επιβάρυνση” για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς τεχνολογίας. Θα μπορούσε επίσης να περιορίσει τα δικαιώματα ελεύθερης έκφρασης για τους χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές των διαμεσολαβητών, έχουν σαν στόχο να καταστήσουν ασφαλέστερο το Διαδίκτυο για τους πολίτες της Ινδίας, διαμορφώνοντας κανόνες για το σκοπό αυτό. Οι κανόνες απαιτούν επίσης από τους μεσάζοντες να φιλτράρουν αυτόματα τις παράνομες πληροφορίες και το περιεχόμενο, με την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων εργαλείων.

Κι άλλοι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Mozilla και Github, έγραψαν επίσης μια κοινή επιστολή, στην οποία ανέφεραν ότι οι επερχόμενοι κανόνες “θα διευρύνουν σημαντικά τις απαιτήσεις επιτήρησης στις υπηρεσίες διαδικτύου“.

Τον περασμένο μήνα, η Wikipedia έλαβε 771 εκατομμύρια προβολές από την Ινδία, η οποία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Στην ανοικτή επιστολή της, η Keton ζήτησε από το υπουργείο να κυκλοφορήσει ένα νέο πλάνο κανόνων που θα λαμβάνει υπόψη όλες τις ανησυχίες που εξέφρασε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS